3. KIKI – MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČJEG FILMA

Društvo Naša djeca Zabok i Građanska organizacija za kulturu GOKUL u 2014. godini organiziraju 3. KIKI – MEĐUNARODNI FESTIVAL DJEČJEG FILMA.

3. KIKI će se održati od 5. do 7. svibnja 2014. godine u kino dvorani u Zaboku (MMC) u koju je uvedena najmodernija digitalna oprema te je kvaliteta projekcija uvelike poboljšana.

1. i 2. KIKI ugostio je preko 3000 djece, predškolske i osnovnoškolske dobi koja su imala priliku vidjeti najrecentnije filmove za djecu iz cijeloga svijeta te programe poljskih i talijanskih filmova u suradnji s poznatim školama filmova za djecu. U sklopu 2. KIKI festivala održana je i radionica animiranog filma Filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina, a djeca – sudionici radionice, u samo dva dana, napravili su kratki animirani film:

Crtić sa radionice na KIKI festivalu 2013. – klik –

Cilj KIKI festivala jest razvoj kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi s posebnim naglaskom na edukativne filmove koji djecu potiču na razmišljanje te podizanje vizualne pismenosti djece.

KIKI

KIKI

3. KIKI nudi pravu riznicu kratkometražnih filmova i animacija za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi: za niže i više razrede.

U okviru festivala održat će se filmske radionice za djecu:
– radionica animiranog filma filmsko-kreativnog studija VANIMA iz Varaždina
– strip radionica udruge STRIPOS iz Osijeka
– filmska radionica udruge RARE iz Vinkovaca.

Ovogodišnji program će se sastojati od 5 programa u konkurenciji i 3 popratna programa. Trajanje projekcije je od 50 do 60 minuta.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.