KIKI međunarodni festival dječjeg filma @ Zabok, 3.-5.06.2013.

Kiki_Banner_Hrv

2. KIKI – međunarodni festival dječjeg filma

 

Drugo izdanje KIKI festivala, međunarodnog festivala dječjeg filma ponovno će se održati u Zaboku od 03. do 05. lipnja 2013. u Multimedijskoj dvorani, jedinoj kino dvorani u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Ovogodišnji KIKI ponovno nudi pravu riznicu filmova i animacija za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi, a ulaz na sve projekcije je besplatan. Djeca će imati priliku pogledati kratke igrane, dokumentarne i animirane filmove koje su radili profesionalci, a namijenjeni su za djecu.

Filmovi dolaze iz Rusije, Estonije, Njemačke, Slovenije, Švicarske, Japana, Poljske, Kanade, Latvije, Austrije, Nizozemske, Španjolske, Irana, … a velik je broj i hrvatskih ostvarenja.

Program je natjecateljskog karaktera tako da će se autoru / autorici, najboljeg filma po izboru dječjeg žirija (koji će se sastojati od troje djece starosti od 12-18 godina) dodijeliti trofej i novčana nagrada u iznosu od 250 €.

Osim pet natjecateljskih programa u kojem će se prikazati preko 30 filmova, zemlja partner  je Italija i Sedicicorto International short film festival koji je za naše mališane pripremio blok najboljih talijanskih kratkih filmova u zadnjih nekoliko godina.

KIKI je ostvario i suradnju s nedavno završenim VAFI – internacionalnim festivalom animiranog filma djece i mladih Varaždin koji su za mlade Zagorce i Zagorke pripremili selekciju od 15 najboljih filmova s njihovog zadnjeg četvrtog izdanja Festivala. VAFI-u je cilj okupiti i prikazati najbolja ostvarenja iz svijeta animiranog filma djece i mladih.

Filmsko-kreativni studio VANIMA iz Varaždina će održati za vrijeme trajanja festivala radionicu animacije za osnovnoškolce. Filmsko-kreativni studio VANIMA udruga je koja se već 27 godina na području Varaždina i Varaždinske županije bavi filmskim stvaralaštvom djece i mladih, točnije izradom animiranih  filmova kroz godišnje grupe koje prate školsku godinu. VANIMA je počela kao mali školski klub, a danas okuplja 50-ak članova.

Termini projekcija su: 8, 9:30, 11, 12:30 i 14 sati kroz sva tri dana trajanja festivala.

Kapacitet dvorane je 230 mjesta te će se popunjavati prema prijavama tako da ako planirate posjetiti Festival u većem broju (vrtićka grupa ili razred) morate se unaprijed prijaviti kako bi vam osigurali mjesta. Neki termini su već popunjeni.

Prijave se primaju na:

broj: 098 9332055 , e-mail: dnd.zabok@gmail.com ,

Kontakt: Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok

Organizatori su udruga Gokul i Društvo Naša djeca Zabok. KIKI festival financijski podržava Grad Zabok, Ljekarne Krapinsko-zagorske županije te Kraš sa svojim proizvodima. KIKI festival ima preporuku Krapinsko-zagorske županije.

Medijski pokriva: Klinfo.hr

Kiki_plakat