ANDREA GRGIĆ: GOSPOĐA

Subota, 3.7. u 18 h – dvorišče pored Polanovića

Ove nam vruće subote (3. srpnja) u dvorište stiže GOSPOĐA. Riječ je o facebook alter-egu Andree Grgić, autorice i prevoditeljice s kojom ćemo pričati o njezinoj istoimenoj zbirci priča. Priče iz zbirke autorica je isprva počela objavljivati na Facebook profilu “Gospođa”. Do susreta možete provjeriti o čemu se radi na linku:
https://www.facebook.com/gospodjja/

O AUTORICI:
Andrea Grgić rođena je u Zagrebu 1968. godine. Nakon završene klasične gimnazije, diplomirala je francuski jezik i književnost i povijest umjetnosti na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Bavi se prevođenjem s francuskoga, piše pjesme i kratke priče. Njezina prva knjiga “Gospođa” zbirka je priča objavljenih na istoimenu blogu na facebooku.

O KNJIZI: Ova knjiga je patchwork anegdota koje se događaju jednoj, po svemu prosječnoj, službenici u stalnom maštanju o idealnoj ljubavi. Stvarnost je, dakako, čemerna, ali njezine ružičaste naočale kroz koje ona baca pogled na tu stvarnost, donose joj neočekivanu sreću, često u obliku odlaska izvjesne “savršene” gospode iz njezina života. Tu je, dakako, i Šef, klasična bahata raspojasana budala, univerzalni lik naših prostora. Galantan je isključivo kad su savjeti u pitanju, a kroz njegova usta progovara blatna provincija naše stvarnosti. Gospođine su naočale ružičaste, ispolirane self-help literaturom i savjetima mudrih prijateljica, dubokih poput planinskog potoka, zapravo nevjerojatno oružje. Zahvaljujući njima, Gospođa redovito uspije interpretirati stvarnost kao cvjetnu livadu po kojoj skakuću zečići i maleno lane, gotovo da čujete cvrkut ptičica. Naravno, dok čitate, slutite da se iza sve te ružičastosti i ljupkosti valja tsunami sarkazma i satire. Promociju moderira Tin Krznar.