ANTE ZLATKO STOLICA – BLIZINA SVEGA

Petak, 22.10. u 19 h
Zelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, Zabok

U petak, 22 listopada u Zelenu dvoranu nam dolazi Ante Zlatko Stolica predstaviti svoju prvu knjigu „Blizina svega“, zbirku kratkih proznih i poetskih crtica, često fragmentarnih bilješki u kojima piše o ljudima i trenucima. 

O AUTORU: Ante Zlatko Stolica rođen je 1985. u Splitu, odrastao na Sućidru, živi u Bistri, radi u Zagrebu.
Diplomirao je hrvatski jezik i filozofiju. Autor je nekoliko kratkih dokumentarnih i igranih filmova te je koscenarist Kratkog izleta, filma koji je dobio Zlatnu arenu za najbolji film 2017. godine.

O KNJIZI: Trenutci svakodnevice poput vožnje javnim prijevozom, „izleta“ u grad, na kavu ili u liječničku ordinaciju u Stoličinom romanu zabilježeni su u crticama koje o tim trenutcima otkrivaju više nego što bi čitatelj pomislio. Već sam naslov, „Blizina svega“, tjera na razmišljanje o dubljem značenju te sintagme koja u običnim, svakodnevnim oglasima za prodaju i iznajmljivanje nekretnina privlači potencijalne kupce. Je li „Blizina svega“ zaista samo to, marketinški trik kojim se služe lukavi trgovci na tržištu nekretnina saznajte na književnoj večeri s autorom povodom Dana Ksavera Šandora Gjalskog, u petak 22. 10. 2021. u Zelenoj dvorani s početkom u 19 sati.

Tin Krznar i Ante Zlatko Stolica