DOKUEMNTARNI FILMOVI U SIJEČNJU

Program GREEN ROOM CINEMA nastavlja s autorskim dokumentarcima u Zelenoj dvorani u Zaboku.
Za srijedu, 27.01.2015. pripremili smo dva živopisna dokumentarca . U podrumu Urlicha Seidla koji govori o tajnama austrijskih podruma dok film Alex Gibney U potrazi za Felom istražuje kontaverzni život jednistvenog afričkog glazbenika Fela Kutija.
Ulaz na projekcije je slobodan. Projekcije počinju od 19 sati.

U PODRUMU
Ulrich Seidl – Austrija 2014 – 82′

Film govori o ljudima i podrumima, i onome što ljudi u slobodno vrijeme tamo rade. Govori o opsesiji. O limenoj glazbi i opernim arijama, o skupom namještaju i jeftinim muškim šalama, o seksualnosti i oružju, fitnessu i fašizmu, o bičevima i lutkama. Nakon Rajske trilogije Seidl se vraća sa sebi karakterističnom stiliziranom estetikom i uvijek svježim kritikama društva u dokumentarnom filmu U podrumu. Duhovit i tužan filmski esej koji ponire u podzemne slojeve austrijske duše.

 

U POTRAZI ZA FELOM
Alex Gibney – SAD 2014 – 119′

U potrazi za Felom priča je o životu, glazbi te društvenoj i političkoj ulozi Fele Anikulapa Kutija. U svom novom dokumentranom filmu, Oscarom nagrađeni redatelj Alex Gibney istražuje kontroverzni život, sjajnu glazbu te neosporan kulturni i politički utjecaj legendarnog tvorca afrobeata. Stalan politički progon, nekonvencionalan stil života i činjenica da je preminuo od posljedica AIDS-a učinili su ga jednim od najkontroverznijih glazbenika svih vremena.

 

ULAZ SLOBODAN

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: HRVATSKI AUDIOVIZUALNI CENTAR, ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARTVO KULTURE RH