ELIZABETA TRLEK: POŠTA ZA LI

Subota, 11.9. u 10 h
Društvo ”Naša djeca”, M. Gupca 53, Zabok

Laureatkinja 54. nagrade Grigor Vitez, Elizabeta Končić Trlek u Zaboku će 11. rujna u 10 sati predstaviti svoj roman Pošta za Li.
 
Promocija je idealno mjesto kako bi se upoznali s autoričinim radom i romanom, a najmlađi će moći sudjelovati u popratnoj radionici. Program je preporučen za dob 10+.


O KNJIZI:
Djevojčica Li skupila je dvanaest godina i šest razreda, ali nema mamu, nema tatu, ima samo tetu Nadu i privremeni stan u privremenoj bivšoj zgradi Doma za nezbrinutu djecu. I već to, ta bivša svrha kuće u kojoj živi šalje snažnu poruku čitatelju: budi oprezan kad govoriš o djevojčici Li. Jer, ona ima poštara, ima želje da joj poštar donese bilo što što bi predstavljalo kopču između Li i njene prošlosti, Li i njene budućnosti.
Priča o takvoj djevojčici može se ispričati samo na poseban način. A autorica je taj način pronašla. I to beskrajno pažljivo, s mjerom, puna nadahnuća i razumijevanja, ali bez patetike i krupnih riječi kakve odrasli obično koriste za slične priče koje su pokupili usput.

ŽIVOTOPIS AUTORICE:
Elizabeta Končić Trlek rođena je 1972. godine u Zagrebu. Završila je Edukacijsko rehabilitacijski fakultet i prošla edukacije iz Gestalt i Kibernetike psihoterapije. Od 2000. godine radi u osnovnim školama kao edukacijski rehabilitator. U svojem terapijskom i rehabilitacijskom radu potiče kreativnost i literarno stvaralaštvo djece. Urednica je „Zbirke priča o nenasilju“ (Unibook, 2011.) učenika OŠ Side Košutić Radoboj. Trenutno s učenicima radi na izradi slikovnica prilagođenih za djecu s teškoćama čitanja.
Do sada je objavila priče u zbornicima:
„Poqueerene priče“ (Zagreb, 2004.), „PitchWise 2012.“ (Sarajevo), „Balkan Delikatessen: Schweigen“ (Beč 2014.) te na portalu Medioteke (nagrada Jagoda Truhelka za priču o nenasilju). Objavila je zbirku priča za djecu „Kako je Zvrk pronašao sebe“ (Unibook, 2011.).