ESEJIST I BLOGER GOSPON PROFESOR U ZABOKU

nLK 03

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

NOVI LAKI KOMADI -> promocija zbirke eseja Darka Milošića
PETAK, 29. siječnja u 19:00 sati
ZELENA DVORANA, Trg Dragutina Domjanića 6, Zabok

Pozivamo vas u Zelenu dvoranu 29. siječnja na zajedničko putovanje na tu ‘drugu’ stranu, na koju će nas povesti naš pametni i duhoviti autor, koji će se tako nakratko vratiti u Zabok gdje je dugih dvadeset godina radio kao – profesor.
Darko Milošić je urednik u uglednom Sandorfu, esejist i bloger, nepretenciozni je erudit koji je u svojim majstorski napisanim esejima spojio naoko nespojivo: čitatelju uz iznošenje pro i contra stavova nudi pogled na domaće ili globalne fenomene sa svih strana, paralelno nenametljivo iskazuje svoj stav, ali na kraju svakome ostavlja prostor za osobnu spoznaju i uz sve to svojom duhovitošću nasmijava do suza.

Milošić je posve originalan i pravi raritet jer nam njegovi eseji ‘otvaraju oči’, ali nas ne pune ogorčenjem već životnom radošću, pokazujući svijet onakvim kakav jest – ni crn ni bijel već šaren.

Nakon osvajanja čitatelja svojim dugogodišnjim blogom ‘gospon profesor’ u Večernjem listu, ispod kojih se rojilo na stotine komentara, sabrao ih je u prvu knjigu ’55 lakih komada’ (Sandorf, 2013.), a prošle godine je objavljena i njegova nova zbirka eseja, ‘Novi laki komadi’. U obje knjige nalaze se tekstovi o filozofiji, politici, aktualnim društvenim pitanjima i marginalnim pojavama, a i nekoliko putopisa, savršeno izbrušenog stila kojim ‘ne govori istinu, ali razgrće neistinu’ i poziva nas da prijeđemo na ‘drugu’ stranu da vidimo da i tamo ima nečeg ‘našeg’.

Moderia: Ljiljana Pavlina

Vidimo se!

ULAZ SLOBODAN
PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARTVO KULTURE RH, KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA