FILM: „Još sam tu: Izgubljene godine Joaquina Phoenixa“, 22.12. @ Zelena dvorana

Što? Dokumentarni film „Još sam tu“ (I’m Still Here: The Lost Years of Joaquin Phoenix) u režiji Caseya Afflecka, SAD, 2010., 107’
Kada? četvrtak, 22.12.2011. u 20 sati
Gdje? Zelena dvorana, Green Room Cinema – Zabok (Trg D. Domjanića 6, kraj Hitne)
Po kol’ko? 10 kuna
Redateljski debi glumca Caseyja Afflecka nominiranog za Oscara ‘Još sam tu’, nevjerojatan je prikaz turbulentnih godina u životu međunarodno poznatog glumca Joaquina Phoenixa. Uživajući privilegirani pristup temi, ‘Još sam tu’ prati život glumca nominiranog za Oscara od njegove najave da se povlači iz uspješne filmske karijere u jesen 2008. godine i da započinje karijeru hip-hop glazbenika.
Na trenutke smiješan, ponekad šokantan, ovaj film koji zaokuplja, prikaz je umjetnika na prekretnici. Opirući se očekivanjima, vješto istražuje shvaćanje pojma hrabrosti i kreativne preobrazbe, kao i posljedice života provedenog u središtu javnosti.
O redatelju:
Casey Affleck rođen je 1975. godine. Američki je glumac i redatelj. Između ostalog, glumio je u hitovima ‘Dobri Will Hunting’ i ‘Oceanovih jedanaest’. Film ‘Ubojstvo Jessea Jamesa od kukavice Roberta Forda’ nominiran je za nagradu Oskar za najboljeg sporednog glumca. ‘Još sam tu’ njegov je redateljski prvijenac koji je podigao mnogo prašine, a Casey je nakon premijere izjavio kako nikoga nije htio zavarati, nego se, inspiriran Hunterom S. Thompsonom, okušao u gonzo-načinu filmskog stvaralaštva.
Nagrade i festivali:
Venecijanski filmski festival 2010. – nagrada Biografilm 
Međunarodni filmski festival u Torontu 2010.

 

 

tabor.film.festival@gmail.com