Filmski program u Mariji Bistrici! / Gangster te voli / 9.11.2014. / 17 sati

Pozivamo vas u nedjelju 9.11.2014. u 17 sati na projekciju domaćeg kino hita „Gangster te voli“ redatelja Nebojše Slijepčevića koja će se odžati u Bluesun hotelu Kaj u Mariji Bistrici.
Projekcija je besplatna, a prostor Bluesun hotela Kaj nudi ugodnu i opuštenu atmosferu uz veliko platno i kokice.

GANGSTER TE VOLI / Nebojša Slijepčević / Trajanje: 80 min /
Ovo je komedija o ljubavnim odnosima u 21. stoljeću. Nedjeljko Babić bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio, zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster. Kada mu se za pomoć u pronalaženju muža obrati 35-godišnja Bugarka Maja, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan za riješiti. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja, ovaj slučaj pretvara u Gangsterovu nemoguću misiju. Momci u Hrvatskoj koliko god bili željni da pronađu životnu partnericu, ne žele Bugarku s djetetom. Njen slučaj razotkriva tragičnu apsurdnost patrijarhalnih muškaraca u modernom društvu: iako su usamljeni, vlastite predrasude onemogućavaju ih da se promjene i ostvare ono što najviše žele.

Link na trailer: https://www.youtube.com/watch?v=IMogRg8oEC4
plakat

Građanska organizacija za kulturu – GOKUL u suradnji s općinom Marija Bistrica i Bluesun hotelom Kaj pokreće novi projekt filmskih večeri u Mariji Bistrici.
Novi program donosi širok raspon odličnih dokumentarnih filmova koji su ostvarili najveće uspjehe na različitim festivalima, a ne može ih se vidjeti u svakodnevnoj komercijalnoj ponudi hrvatskih multipleksa. Projekcije će se održavati jedanput mjesečno. Ovim projektom želi se potaknuti kultura gledanja dokumentarno filmova koji realistički prikazuju sve aspekte naših života i otkrivaju mnoge nama nepoznate društvene probleme i kako se s njima nositi. Uz ostale turističke ponude koje nudi Marija Bistrica vjerujemo da će se ovim programom proširili kulturni sadržaj samog mjesta i okolice. Pozivamo vas da svojim prisustvom podržite naš program i ugodno se zabavite.