GLAZBA: Čudno? Festival dobre glazbe @ Zabok

Čudno? Festival dobre glazbe

9.-10. prosinca 2011. @ Zelena dvorana / Krčma Polanović : Zabok :
Tko? Damir Avdić, Miro Mirt, Kimiko, Miki Solus, Bebe na Vole, Harp Explosion
Što? Dvodnevni festival dobre glazbe – Čudno
Gdje? Zabok – Zelena dvorana i Krčma Polanović
Kada? 9. i 10. prosinca 2011.
Po kolko? 20 kuna po večeri
Zašto? Jer nam fali dobre glazbe
Suteren svima nam dragog Doma zdravlja u Zaboku, gdje ste vjerojatno napravili svoj prvi test na hepatitis, znan i kao Zelena dvorana / Green room, ponovno je pripremio niz testova dobrog ukusa za stare drkadžije i mlade im popratne pojave!
Zelena dvorana, centar zdravog života i ostalih stvari, mjesto je proroka i svjedočanstava znanih i neznanih heroja o mnogobrojnim Green room sessionima čijim se izborom diči par oronulih ćelavih čiča. Ako ste olinjali undergrounder, „Čudno“ u Zelenoj dvorani pravo je mjesto za Vas!
Okupljena ekipa glazbenika ponudit će vam 9. i 10. 12. svakome ponaosob kolačić svoje zvučne pite i zaliti Vas blagošću i mekoćom sira i vrhnja. Glazbena kuhinja već radi, plamenici dobre glazbe zagrijavaju lonce. Još samo da vas ubacimo i odlična večer je na pomolu! Lonci su poveći, pa i vi dođite u što većem broju!
Program događanja
Petak, 9.12. u 20:30 sati @ Zelena dvorana :Zabok:

Miki Solus
dolazi iz Zagreba. Nastupa sam na synthisajzeru i gitari. Nakon nastupa u Močvari , na nečiju preporuku besplatno snima demo “Muzika sumnjive kvalitete” koji možete skinuti na  myspaceu/facebooku profilu, a objavljen je za on-line izdavača “Brlog Records”.

 

Kimiko
Kimiko je jedinstvenim zvukom za ovo podneblje već dokazao kako nije teško pustiti kreativnosti na volju i na zanimljiv način poigravati se s uobičajenim pop i rock formama. U svom izričaju snažno se oslanjaju na samplere i samostalno kreiranje zvukova, rezultat čega su nesvakidašnje elektro-pop pjesme u kojima se organsko i anorgansko spaja u ponekad režeći, a ponekad sanjiv konglomerat zvukovlja. Lora i Zoran, glazbeni dvojac, je 2011. objavio svoj debitantski album “From Our Room To Yours”.
ulaz: 20kn

 

Subota, 10.12. u 21h@ Zelena dvorana :Zabok:
Damir Avdić
„Enter Džehenem blues“, promocija  knjige „Enter Džehenem“uz akustični blues.
O Damiru Avdiću nije ništa potrebno reći osim Bosanski psiho! Okružen vlastitim demonima iz prošlosti nosi pokoran tihi pogled dok korača prema streljačkom vodu, vrišti iz sveg srca akustičnom gitarom i čita nam odabrane ulomke svog romana „Enter Džehenem“.
Damir Avdić, kućni duh Zelene dvorane, obuzet će vas svojim talentom nepatvorenog pjesnika podruma i radničkih solitera!

Miro Mirt
Zagrebačko-zagorski kantautor koji se još tijekom studiranja na zagrebačkoj Akademiji likovnih umjetnosti paralelno s bavljenjem likovnošću otisnuo i u glazbene vode. Snimio je više solo demo albuma u kućnoj produkciji, a album The Nighmare of Every Young Dad je 2009. promovirao u New Yorku, kada je i nastupao na mnogobrojnim open mic koncertima, a najvažnije je spomenuti nastupe u Sidewalk Cafe-u, kultnom sastajalištu kantautora iz cijelog svijeta. Od glazbenih suradnji zanimljivo je spomenuti da je bio pjevač math-noise banda Polja lavande, a u posljednje vrijeme često snima vokale i piše tekstove za zagrebački electro-dance projekt How Convinient
Zadnjih godina na YouTube-u vrlo aktivno objavljuje video snimke. Njegov glazbeni stil ima dodirnih točaka s bluesom, alternativnim i eksperimentalnim rockom, melodičnim akustičnim zvukom te folk glazbom, ali je u takvom amalgamu glazbenih utjecaja ipak najizraženija Mirtova težnja za pronalaženjem vlastitog originalnog zvuka. Nakon dvije godine ponovo ga možete gledati u Zelenoj dvorani.
ulaz: 20kn

 

 *********************************************************
Krčma Polanović – subota 10.12.
Bebè Na Volè
iza pseudonima Bebe Na Vole stoji mladi Zagrebački kantautor Adam koji izvodi autentični
hrvatski delta blues. Svi koji su čuli njegovo stvaralaštvo sigurno su bili oduševljeni onim
su čuli, a oni koji iz nekog razloga još uvijek nisu obavezno moraju te večeri posjetiti krčmu Polanović.

 

Igor Djeke aka Harp Explosion –Thee One Man Band
Djeke Igor – Iggy, frontmen nekadašnje vinkovačke garage grupe Thee Knuckleheads, prvi se put kao Harp Explosion – one man band predstavio publici 2009. godina. Harp Explosion svira koristeći samo vokal i usne harmonike u kombinaciji sa loop-sampler pedalom i par gitarskih efekata. Harp Explosion objavljuje izdanja za vlastitu etiketu Dirty Harp Records.
Ulaz besplatan 

tabor.film.festival@gmail.com