GRS/ VALINA + THE B: BEES / petak, 10.04.2015. u 21:00 @ REGENERATOR

Praznik za uši u Zaboku!

Uz legendarni austrijski band Valina u zabočki klub Regenerator dolaze gitarista i bubnjar ljubljanske Borghesie sa svojim projektom The B. Bees.

VALINA (A) + The B. Bees (SLO)
Petak, 10.04.2015. u 21:00
ULAZ SLOBODAN

w_VALINA_2014-NEU

VALINA
Valina su underground veterani iz Linza koji su zadnja 3 albuma snimali s legendardnim Steve Albinijem u njegovom čikaškom studiju. Nakon pauze od 6 godina 2014. im izlazi album Container koji je dobio jako dobre kritike. Moderni noise/post-rock Valine s dodatkom trube i saksofona zasigurno će očarati mnoge, a više od tisuću odsviranih koncerata u karijeri jamstvo su da i u živom izdanju Valina sigurno neće zaostajati za onim studijskim.

http://www.valina.at

The B. Bees

THE B. BEES
Eksperimentalni Noise/Drone dvojac sastavljen od mladih lavova ljubljanske underground scene. Obojica su članovi nanovo okupljene Borghesie, Jaka Berger cijelo vrijeme fura svoj projekt Brgs Time nedavno izdavši zanimljive materijale naziva Slices Of Old Continent / Ethiopia & Liberia osim toga novi je bubnjar electro punk sastava Ludovik Material. Vitja Balžarosky biva zapažen od kritike i publike s jazz projektom Balžalorsky/Drašler Trio s kojima je izdao album Wu – Wei za nakladu Radia Študent iz Ljubljane. Vrlo je zapažen njegov electro fusion projekt Litoxt koji uskoro objavljuju drugi album. Vitja je odnedavno gitarista legendarnih ljubljanskih stonera Carnaval. The B. Bess je glazba za sladokusce. Ovakva prilika se ne propušta iz razloga jer su živi nastupi prava rijetkost.

Jaka Berger a.k.a. Brgs Time : činele, string bubnjevi, FlorTomGitara, efekti, bubnjevi, objekti.
Vitja Balžalorsky : Gitara – analogni modularni sintetizatori, pickup diktafoni, efekti.

www.brgstime.org

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARSTVO KULTURE RH