HRVATSKI KRATKOMETRAŽNI FILMOVI U PORTUGALU

Avanca

 

Tabor Film Festival putuje – predstavljanje hrvatskih kratkih filmova u Portugalu

 Na međunarodnom susretu kina, televizije, videa i multimedije – AVANCA koji se od 17. – 26. Srpnja 2015. održava u portugalskom gradu Avanca u Panorama programu biti će prikazano pet hrvatskih filmova.

Radi se o prestižnom međunarodnom filmskom festivalu koji je nastao u organizaciji AVANCA kino kluba iz istoimenog grada Avanca koji se nalazi 50-tak km južnije od Porta.

Hrvatsku će predstaviti filmovi: „Mrzim te“ r. Lane Kosovac, „Polufinale“ r. Tomislava Šobana, „Glad“ r. Petre Zlonoge, „Autofokus“ r. Borisa Poljaka i „Trkač“ r. Tome Zidića, Petera Cerovšeka i Nataše Čiča koji su na programu festivala u petak, 24.07.2015. u 21:30 u kinu Dolce Vita Ovar.

The_Runner_4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

TRKAČ – Toma Zidić, Peter Cerovšek i Nataša Čiča

Program hrvatskih filmova u Portugalu predstaviti će Anja Kučko Braun ispred Tabor Film Festivala koja će ujedno biti u žiriju AVANCA festivala.

Program je realiziran temeljem međunarodne kulturne suradnje festivala AVANCA i Tabor Film Festivala kroz mrežu EURO short, a financijski je potpomognut sredstvima Hrvatskog Audiovizualnog Centra.

AVANCA web

AVANCA FB