Instalacija ”Memories” Tamare Galović u sklopu TFF-a

Redovni program Green Room Gallery se u lipnju udružuje s Tabor Film Festivalom. Od pregršt filmskih projekcija moći ćete se odmoriti u galeriji Salon u dvorcu Veliki Tabor gdje će biti izložena ambijentalna instalacija umjetnice Tamare Galović. Rad ”Memories” bavi se konceptom prošlosti i njene uzročnoposljedične veze sa sadašnjosti te se može pogledati od 13.6. do 29.6.

Scan 20001

 

TAMARA GALOVIĆ

Ambijentalna instalacija  MEMORIES 

13.6. – 29.6. 2014.

 

Dinamika zbivanja u sadašnjosti ujedno je i autentični pokazatelj prošlosti.

 

Video je u sadržajnom smislu dokumentacija spontanih odnosa između domaćih životinja na seoskom dvorištu – svinja (različite dobi), kokoši, gusaka, njihove međusobne komunikacije i prirode, ambijenta u cjelini. Izmjene događaja unutar dvorišta, grupe životinja pa i dinamika zbivanja uz povremene «pauze» dio su izravne dokumentacije i sačuvane bivše «stvarnosti».

Sjećanje koje se pojavljuje kao patetični element u ambijentu instalacije i potraga za sadržajem već ponuđenih slika i zvukova dio su osobnog procesa, jednako kao i radnje spremanja, slaganja i tapeciranja ležaja – sofe. Tema ove instalacije je odmor unutar aure ambijenta, uz osobna i kolektivna sjećanja.

U jednom planu je pronalaženje uzročnoposljedičnih veza u vremenu i prostoru, dok su u drugom planu direktno izloženi međusobni odnosi, životinjski i međuljudski. Rad je nastao kao potraga za izvornim značenjem vremena i prostora, ali i odgovorima na mnoga druga pitanja.

 

Biografija:

Tamara Galović je rođena 1981. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Tekstilno-tehnološkom fakultetu u Zagrebu, smjer Modni dizajn 2005. godine. 2012. godine je završila smjer kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti na Nastavničkom odsjeku. Radila je na projektima televizijske scenografije, kazališne kostimografije i ilustracije. Sudjelovala na brojnim likovnim radionicama. Izlagala na skupnim i samostalnim izložbama: Izvan formata (2008.), Artefatto (2009.) u Trstu, ”Kavaart” u Galeriji VN (2009.), na XI. Trijenalu hrvatskog kiparstva (2012.). Tamara Galović je članica HDLU-a od 2013. godine i radi u Zagrebu kao profesor likovne umjetnosti u Klasičnoj gimnaziji.

_____________________________________________________________________________________________

Ukoliko želite primati obavijesti o našim filmskim i koncertnim programima, javite nam se na mail zelena.dvorana@gmail.com!

Program potpomognut sredstvima: Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture RH, Krapinsko-zagorska županija