IVAN JOZIĆ – ŠAPTANJE BANKOMATIMA I DRUGE NJEŽNOSTI

IVAN JOZIĆ – ŠAPTANJE BANKOMATIMA I DRUGE NJEŽNOSTI

Subota, 15.6.  u 19:00 – POLANOVIĆ, Zabok

Na književnu tribinu koju vodi Tin Krznar dolazi nam Ivan Jozić autor zbirki priča Muška svinja i dvadeset očajno ljubavnih te Šaptanje bankomatima i druge nježnosti.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O djelu:

Prvi korak: otvorite je. Sve što vas nakon toga čeka u Šaptanju bankomatima Ivana Jozića i Vide Meić sasvim je osobito iskustvo. Igra je lijepa i, zapravo, vrlo jednostavna: dvoje nagrađivanih autora – pisac i likovna umjetnica – stvorili su knjigu u kojoj dijalog vode formom i formatima, karakterom i temperamentom, jezikom i umjetničkim rukopisom. Svaka u nju uvrštena ilustracija i priča osnažuje sljedeću. Svaka razigrava, podbada, nasmijava, gane, vodi do drugih nježnosti. Lirizam Jozićevih mikropriča, ljubavni i životni itinerari njegovih junaka zrcale se tajanstveno u atlasu mrlja, nizu zemljovida kojima Vida Meić naznačuje put do malih blaga posijanih u ovoj zbirci. Život je u detalju, kao da kažu. Nikad pokazati, nikada ne ispisati sve. Okrećući leđa grandioznosti i sveobuhvatnosti, dvoje nam iznimnih umjetnika u Šaptanju bankomatima (i drugim nježnostima) daje sliku kudikamo uvjerljivijeg svijeta; fragmente o ljubavi, sreći, obitelji i umjetnosti, uz bonus fantaziju o bankomatu koji – ako mu šapnu prave riječi − dariva sretnike. Ovo je knjiga baš takvih riječi. Niska epifanija za čitatelje i putnike namjernike željne nasmijane nježnosti.

O autoru:

Ivan Jozić (1981., Zenica) diplomirani je ekonomist, autor zbirki priča Muška svinja i dvadeset očajno ljubavnih te “Šaptanje bankomatima i druge nježnosti”. Finalist i pobjednik nekoliko književnih natječaja u Hrvatskoj i regiji. Priče su mu uvrštavane u više domaćih i regionalnih antologija i publikacija. Na Sajmu knjiga u Frankfurtu sudjelovao kao jedan od predstavnika Hrvatske 2016. godine. Živi i radi u Zagrebu.

 

Ivan Jozić

Tribina je dio programa naziva ”Književnost u Zelenoj” 
*Program je podržan od Ministarstva kulture i medija i Zaklade ”Kultura nova”