Vlatko Vincek: Izabrani video radovi i koncert Zvonimira Varge

U petak 14. ožujka u 19 sati u Spomen školi dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću otvorit ćemo izložbu hrvatskog suvremenog umjetnika Vlatka Vinceka nakon čega slijedi koncert zagrebačkog kantautora Zvonimira Varge.

Ulaz slobodan!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

 

 

 

 

 

 

VLATKO VINCEK Izabrani video radovi
14.3. u 19  sati – 30.3.2014.
Spomen škola dr. Franje Tuđmana, Veliko Trgovišće

Autor će predstaviti publici svoja četiri video rada nastala u periodu od 2008. do 2012. godine. Video rad Border-Line određen je mjestom (Dunav kao granica) i simulacija je igre bacanja kamena u vodu. Inpu je snimka video performansa gdje promatramo tri vizualna i značenjska elementa: TIJELO-ŽENA-PAS. U radu Repetitio jezik se svojom ultimativnom i repetativnom prirodom razotkriva kao sredstvo posredovanog nasilja, dok video rad Viva La Mort – Viva L’avantgarde – Vive La Revolution sugerira da je virtualni teror često moćniji od stvarnosti.

Vlatko Vincek je istaknuti likovni umjetnik iz Koprivnice. 1983. godine završio je Akademiju likovnih umjetnosti u Zagrebu, a dosad je održao više od pedesetak samostalnih izložba i performansa. Poznat je po svom interdisciplinarnom pristupu kojim želi različite društvene prakse i ljudske aktivnosti uključiti u svijet umjetnosti.

 

KONCERT ZVONIMIRA VARGE
Petak, 14.3.2014  u 19:30 sati
Spomen škola dr. Franje Tuđmana, Veliko Trgovišće

Zvonimir Varga04

 

 

 

 

 

 

 

 

Zovu ga novim Arsenom Dedićem. Njegove pjesme pršte emocijama, pogađaju u srce i dušu te nas podsjećaju na iskrenost jednostavnosti.

Zvonimir Varga je zagrebački kantautor koji je u posljednje četiri godine, osim pet albuma (Pjesme, Ispod kože, Tajne, Zvonimir Varga album, Buđenja), objavio i knjigu pjesama (Poljubac budućnosti). Pjesme su pune ljepote proživljene senzibilnosti, maštarija, romantike, fascinacija malim stvarima… Vargu zanimaju nelogičnosti društvenog sistema i potisnuti osjećaja čovjeka zarobljenog u kontradikcijama pri čemu koristi slike bez puno metafora.

Linkovi:

http://zvonimirvarga.bandcamp.com/

http://www.youtube.com/watch?v=JfBhNFCXu1g

______________________________________________________________________________________________

Ukoliko želite primati obavijesti o našim filmskim i koncertnim programima, javite nam se na mail zelena.dvorana@gmail.com!

Program potpomognut sredstvima: Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture RH, Krapinsko-zagorska županija