IZLOŽBA: Prikazi s Lime ANDREJA KURTINA u Green Room Galeriji od 04. 05. do 18. 05. 2012.

Otvorenje izložbe “Prikazi s Lime” umjetnika Andreja Kurtina održati će se u petak 4. svibnja u 20 sati u Green Room Galeriji.
IzložbaobuhvaćaserijucrtežainspiriranihpričomorimskimlegionarimakojisudošavšinaobalurijekeLime (današnjisjeverPortugala), biliuvjerenidaseradiomitološkojrijeciLetekojaizazivagubitakpamćenja.
”Lima, usječena između sjevernog Portugala i Španjolske, u antičko se doba poistovjećivala s mitološkom Letom, jednom od rijeka podzemnog svijeta koja ima okus potpunog gubitka sjećanja. Priča kaže da rimski osvajači nisu željeli kročiti u vodu. Pokoravanje vojnoj zapovijedi nosio je sa sobom rizik nestajanja na drugoj obali, utapanje memorije o sebi, imenu, spolu, jeziku, identitetu… Moment prelaska fizičke i psihološke granice postaje središtem crtačkog istraživanja Andreja Kurtina, imaginacijom navodeći promatrača izvan okvira papira. Papir sa svojim ispunama i prazninama djeluje kao potpirivač gorućih ljudskih opsesija, o brisanju podrijetla i nestajanju, o promjeni vlastita identiteta i tijela, o mogućnosti letenja…
Čovjek dobiva rep; nosi kljun; izrasta u krilato biće. Ljudski likovi postaju nešto drugo. Lica više nisu bitna, a tijela premašuju zakonitosti vlastitih granica.” 
                                                                                                                (iz predgovora Ksenije Orelj)
Andrej Kurtin rođen je 1971. u Rijeci. Diplomirao je na  Accademia di Belle Arti u Veneciji 2000.godine. Od 2001.godine član je HDLU-a Rijeka. Izlagao je na više skupnih i samostalnih izložbi u zemlji i inozemstvu.
Izložba ostaje otvorena do 18. svibnja 2012. Svi zainteresirani mogu je pogledati svakim radnim danom od 14 do 18 sati.
Medijski podržava: www.kulturpunkt.hr
                                    www.zpress.hr  
tabor.film.festival@gmail.com