IZLOŽBA: ‘We All Bleed Red’ – izložba fotografija Gorana Popovića

Izložba fotografija pod nazivom “We All Bleed Red” umjetnika Gorana Popovića sada i u Zaboku 🙂

Otvaranja će se održati 2.12.2011. u 20 sati u Zelenoj Dvorani – Green Room Galerija.

Za sve vas koji niste stigli pogledati izložbu u kinu Europa svakako posjetite izložbu u Zaboku koja će biti otvorena do 9.12.2011.

O izložbi

‘We All Bleed Red’ je naziv izložbe crno bijelih fotografija umjetnika Gorana Popovića. Serija fotografija, njih 11, je rezultat igre na temu ‘različitost’. Sterilni studijski portreti (prijatelja, ljudi sa kojima umjetnik radi i živi, porijeklom iz različitih zemalja, različite boje kože, te seksualne orijentacije), vizualno podsjećaju na fotografije korištene u birokratskim procesima dokumentiranja pojedinca, te time odaju neposrednu prisutnost ‘procesa’ identifikacije.

Sam taj proces identifikacije je ekspandiran autorovom intervencijom na fotografiju – u ovom slučaju oslikavanjem simbola pripadnosti crvenom vodenom bojom preko lica portreta. Fotografije su veličine 50×70 cm isprintane na slikarsko platno. Tako da se na fotografiji Nane Shirakani, rodom iz Japana, pojavljuje crveni transparentni krug, citiran sa japanske zastave. Škotski uzorak obiteljskog kilta Colin Max Swana bi bio iscrtan na njegovom platnu. Prvi ikad, autoportet autora, ima naslikan simbol B+, kao njegova krvna grupa koja je povezna karika sa ostalim sudionicima projekta.


Čin vađenja autorove krvi koja je umiješana u boju, te sama intervencija, priloženi su kao popratna dokumentacija samog procesa, ali su ujedno i sastavni dio same prezentacije rada u formi crno bijelog filma sa akcentima na crvenu boju. 

tabor.film.festival@gmail.com