izložba: ZIVT – regeneracija ili zaborav?

ZIVT – regeneracija ili zaborav?

otvaranje izložbe u petak, 16.12.2016. u 20 sati.
izložba ostaje otvorena do 8.1.2017.
ZELENA DVORANA, TRG D. DOMJANIĆA 6, ZABOK

CT kustoski tim izložbom ZIVT – regeneracija ili zaborav? predstavlja istraživanje položaja žena/radnica u Zaboku i njegovoj okolici komparirajući socijalni i ekonomski položaj bivših radnica ZIVT-a u vrijeme postojanja tvornice i nakon njene devastacije. ZIVT – regeneracija ili zaborav? ne predstavlja hvalospjev nekim minulim vremenima, ona tek dokumentaristički bilježi razvoj tvornice kroz brojna desetljeća njenog postojanja, ostavljajući recipijentu prostor za autonomno donošenje sudova o prošlosti, istovremeno ga pozivajući na aktivan pristup i angažman u budućnosti.

Izložbu otvaramo u petak, 16. prosinca 2016. u 20 sati a može se pogledati do 8. siječnja 2017. u sklopu programa Green Room galerije u Zelenoj dvorani u Zaboku.

zivt_plakat_tisak

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

CT kustoski tim /Lena Disopra, Barbara Katić, Ana Perišić, Mirna Rul, Irena Solenički/ nastao je kao rezultat zajedničkog rada njegovih članica na Salonu mladih 2012. godine, u sklopu kojeg je snimljeno više od 30 intervjua s najrelevantnijim akterima zagrebačke, ali i hrvatske umjetničke scene. One, kao tim, sudjeluju na manifestacijama poput Zagrebačkog salona, no i pojedinačno djeluju na području kulture i likovnosti. Također sudjeluju u različitim inicijativama nezavisne kulturno-umjetničke scene.

Izložba je realizirana u suradnji s umjetnicom Vandom Kreutz, studenticom završne godine ALU, smjer novih medija. Vanda Kreutz bavi se eksperimentalnim filmom, animacijom i fotografijom, a izlagala je na grupnim izložbama u Zagrebu, Samoboru i Londonu.

 

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA:
ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARSTVO KULTURE RH