KONCERT: Punčke dolaze u Zelenu 14.4.

Koncert žestokog ženskog tria koje se kriju iza imena Punčke održati će se 14. travnja u Zelenoj dvorani s početkom u 21 sat. Ulaznica – 20kn.
Punčke su tročlani ženski bend koji je osnovan krajem 2007. godine u Vinkovcima. Bend čine  Lucija (gitara / vokal), Ruby (bubnjevi) i Anja (bass gitara / vokal). Kako se ne žele ograničavati na samo jedan glazbeni pravac u svojim komadima kombiniraju različite utjecaje i stvaraju drugačiji zvuk, a mogle bi se svrstati pod indie-pop bend s primjesama Televisiona,Joy Divisiona, Patti Smith,EKV-a…
U sklopu filmske radionice DORFA-a 2008. godine snimljen je kratkometražni dokumentarni film o Punčkama „Tri boje revolucije“. Svoj prvi službeni demo album „Robot koji hekla“ izdale su 2010. godine, a zadnji EP je „Mehanizmi Obrane“.
Može ih besplatno skinuti, ali ga je moguće i kupiti na koncertima ili u dogovoru sa bendom. Zaradu od prodaje bend ulaže u studio kako bi ostvarile dugo očekivani san.
Danas Punčke žive i studiraju u Zagrebu te rade na novim stvarima. Zvuk im se sa svakom pjesmom mijenja, a glazbeni kritičari ih smatraju velikom nadom balkanske alternativne scene. U planu je izbacivanje drugog albuma do kraja 2012.godine te će u isto vrijeme i izaći drugi dokumentarni film o Punčkama koji bi trebao biti dostupan javnosti do sredine 2013. godine.
Više o Punčkama i njihovim narednim koncertima možete saznati na njihovim stranicama gdje ih ujedno možete i poslušati: http://www.facebook.com/punchke
tabor.film.festival@gmail.com