Kratki ponovno u napad! | studeni

Jesenska šema mikro kina iz Zelene dvorane seli se u Gradsku knjižnicu “Ksavera Šandora Gjalskog” u Zaboku gdje ponovno krećemo u napad s najboljim kratkometražnim filmovima iz cijeloga svijeta. Utorak je rezerviran za kratki, a četvrtak za dugometražni dokumentarni i igrani film.

 

UTORAK, 05.11.2013. u 20:00, ”IGRE BEZ PRAVILA”,

Paparazzi

Piotr Bernaś – Poljska 2010 – 30’ – dokumentarni

Paparazzi je film o svijetu u kojem su vrijednosti iskrivljene, a pravila fleksibilna. Ukazuje na to da uvijek postoji druga šansa kada sami možemo odlučiti kakvi ljudi želimo biti sutra.

Velika utrka / La Gran Carrera / The Great Race

Kote Camacho – Španjolska 2010 – 7’ – igrani

Godina je 1914. Počinjen je strašan zločin na hipodromu Lasarte. Misterij okružuje događaj. Samo je jedna stvar sigurna. Prijavljeni su najbolji konji na svijetu, a ozbiljni kockari skupili su se oko neviđene nagrade za pobjedničkog konja – Velika nagrada od pola mijuna.

Velika utrka

Velika utrka

Derbi / Derby

Paul Negoescu – Rumunjska 2010 – 15’ – igrani

Mircea ima petnaestogodišnju kći čiji je dečko pozvan na večeru s obitelji. Dečko je uranio pa odlaze u sobu kćeri. Dok gleda TV, Mircea čuje kćer kako stenje u svojoj sobi. Večera počinje i Mircea saznaje da dečko navija za suparnički nogometni klub.

Jessi

Mariejosephin Schneider – Njemačka 2010 – 31’ – igrani

Jessi ima 11 godina i živi kod udomitelja jer joj je majka u zatvoru. Čezne za svojim identitetom pa se vraća u selo gdje je odrasla. Tamo otkriva kako je potraga vodi izvan okvira njenog starog života.

 

UTORAK, 19.11.2013. u 20:00, ”RAZDVOJENI”,

Sveta Obitelj / The Wholly Family

Terry Gilliam – Italija 2011 – 20’ – igrani

Prometna ulica u središtu Napulja, mnoge trgovine nude božićne jaslice. Imućna američka obitelj s desetogodišnjim sinom Jakeom pokušava se probiti kroz gužvu. Dok se supružnici svađaju kojim putem ići, dječak se protiv svoje volje odvaja od njih.

Sveta obitelj

Sveta obitelj

Tiha rijeka / Apele Tac / Silent River

Anca Miruna Lăzărescu – Njemačka, Rumunjska 2010 – 30’ – igrani

Rumunjska, 1986. godina. Gregor i Vali žele otići. Trebaju jedno drugo, ali među njima nema povjerenja. Jedne noći Gregor potvrđuje svoje sumnje. Sve što ostaje jest nada.

Smrznute Priče / Opowieści Z Chłodni / Frozen Stories

Grzegorz Jaroszuk – Poljska 2011 – 26’ – igrani

Najlošiji zaposlenici jedne velike samoposluge moraju pronaći cilj u svojim životima u roku od dva dana.

Smrznute priče

Smrznute priče

UTORAK, 26.11.2013. u 20:00, ‘’KANONI ANIMIRANOG FILMA’’

Strings (1991.), Wendy Tilby, Kanada, 10′

Šarmantna priča o starijem čovjeku koji živi u stanu ispod žene njegovih godina. Žena radi model Titanica dok on svira violinu u gudačkom kvartetu s prijateljima. Nakon kratkog susreta, oboje se usamljeni vraćaju u svoje stanove. Ovo je dojmljiv film bez puno riječi zbog čega je i bio nominiran za Oscara.

Strings

Strings

The Sandman (1991), Paul Berry, Colin Batty, Ian Mackinnon, UK, 9’25”

Noć je tamna. Sat je otkucao osam sati. Majka šalje dijete na spavanje. Sa svijećom u ruci, dijete je uplašeno i čuje kako se netko penje stepenicama…

Sandman

Sandman

Bob’s Birthday (1993), Alison Snowden, David Fine, UK, 12′

Ovo je film o zubaru Bobu. Bob je depresivan jer će uskoro navršiti 40 godina. Njegova žena nervozno planira tulum iznenađenja koji će poći po zlu.

Bob's Birthday

Bob’s Birthday

Rubicon (1997), Gil Alkabetz, Njemačka, 7′

Šaljiv kratki film o vuku, kozi  i kupusu.

Rubicon

Rubicon

Nachtvliners (1998), Raoul Servais, Belgija, 8′

Spokojni i melankolični homage belgijskom nadrealistu Paulu Delvauxu (1897-1994) čije slike služe kao mizanscena u filmu.

When the Day Breaks (1999), Wendy Tilby, Amanda Forbiskanada, Kanada, 10′

Ruby luta gradom nakon što je svjedočila smrti stranca. Završava na iznenađujućim mjestima. Uz pomoć humora i finih detalja, ovaj film osvjetljuje sve što povezuje naše gradske živote i obećaje nam novi dan. Film je osvojio oko 40 nagrada, a tu je i glas pjevačice Marthe Wainwright.

When the Day Breaks

When the Day Breaks

 

Ukoliko želite primati obavijesti o našim filmskim i koncertnim programima, javite nam se na mail zelena.dvorana@gmail.com!!!

program potpomognut sredstvima: Hrvatski audiovizualni centar, Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture RH, Krapinsko-zagorska županija