Ljetno kino u Mariji Bistrici

Ljeto u Mariji Bistrici – Trg Pape Ivana Pavla II, Marija Bistrica

Nedjelja, 28.06.2015. u 21h

PANIKA NA SELU

Stéphane Aubier i Vincent Patar, animirana avantura za djecu i odrasle, 75 min.

I animirane plastične igračke Kauboj, Indijanac i Konj imaju svoje probleme. Kaubojev i Indijančev plan da iznenade Konja s rođendanskim poklonom koji su sami izradili propadne kada mu unište kuću. Trojac zatim upada u nadrealne pustolovine na putu do središta Zemlje koje vodi preko zaleđene tundre, te otkrivaju paralelni podvodni svijet gdje žive stvorenja šiljatih glava (koja su vrlo nepoštena!). Svaki lik se glasa i kreće kao da umjesto zraka udiše amfetamine i “smijući plin”. Panika je sastavni dio života u tom kaširanom svijetu. Pa hoće li Konj i njegova djevojka ikada biti nasamo?

 Panika na selu

 

 

 

 

 

 

Subota, 18.07.2015. u 21h

CITIZENFOUR

Laura Poitras, SAD, Njemačka, UK, 114 min., 2014., dokumentarni

Ovogodišnji dobitnik Oskara za najbolji dugometražni dokumentarni film, Citizenfour, je priča o Edwardu Snowdenu, najpoznatijem američkom zviždaču i bivšem zaposleniku CIA-e, čovjeku koji je otkrio skandal o nezakonitom prisluškivanju građana od strane Nacionalne službe sigurnosti SAD-a (NSA). Ovaj dokumentarni triler čija priča započinje anonimnim mailom, a nastavlja se odlaskom u Hong Kong i brojnim sastancima s čovjekom kojeg je u kratkom vremenskom periodu upoznala cijela planeta, ne samo da pokazuje opasnosti vladinog nadzora – tjera vas da ih osjetite na vlastitoj koži. Nakon što pogledate ovaj film, nikada više nećete na isti način gledati na telefon, e-mail, kreditnu karticu, web preglednik ili Facebook profil.

 

Subota, 25.07.2015. u 21h

TURIST

Ruben Ostlund, Švedska, igrani, 114 min.

Turist

 

 

 

 

 

 

 

 

Program potpomognut sredstvima: HRVATSKOG AUDIOVIZUALNOG CENTRA, ZAKLADE KULTURA NOVA, MINISTARSTVA KULTURE RH i KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE