Marijan Crtalić “Mogućnost otpora”

Pozivamo Vas na otvaranje izložbe Marijana Crtalića “Mogućnost otpora” koja će se održati u Green Room Galeriji 30.03.2013. s početkom u 19 sati.

Mogućnosti otpora predstavljaju niz akcija i performansa te arhiviranja dokumenata i snimki umjetnikovih medijskih nastupa kojima Crtalić propituje lokalnu korupciju, puteve gospodarenja novcem i financiranje vrijednosno upitnih kulturnih projekata u svom rodnom gradu Sisku zbog kojih završava i na sudu. Projekt Mogućnosti otpora dio je dugogodišnjeg projekta Nevidljivi Sisak kojeg umjetnik izvodi virtualno i realno. U galerijskoj formi moguće je vidjeti samo njegove određene fragmente…

Izložba je otvorena do 13. travnja.

Marijan Crtalić rođen je 8. 05. 1968. godine u Sisku. Multimedijski je umjetnik. Diplomirao je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu 1992. god. Izlagao je samostalno i skupno na izložbama u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je nagrade T-HT/MSU, Zagreb 2010., nagrade publike Fibula film festivala, Sisak, 2009., 26. Salona mladih, Zagreb i AICA-e na 36. Zagrebačkom salonu, 2001., nagrade 1. Salona mladih Siska, 2000. Živi i radi u Zagrebu i Sisku.

Marijan Crtalic_30_3

Program potpomognut sredstvima: Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo Kulture RH, Krapinsko-zagorska županija