MARY MAY

MARY MAY

Subota, 2. srpnja 2022. u 21 – POLANOVIĆ, ZABOK

„To mi je već rekao Anto Perković, da kad počnem pjevati kao da više nisam tu, kao da sam netko drugi, negdje drugdje. Cijeli život imam ogromnu tremu prije nastupa, a čim stanem na pozornicu sve to potpuno nestane. Nastupi su mi inače vježba ekstremne prisutnosti, osjećam se jako fokusirano, a najčešće me iznenade fotografije s nastupa jer mi nikako nije jasno što sam to radila. To mi je jako zanimljivo i mislim da ne moram u potpunosti razumjeti što se događa, samo to prihvatiti i cijeniti” …
Iza ovog citata u jednom intervjuu stoji Mary May, pravim imenom Marija Butirić. Ona je 2017. u suradnji s producentom Mark Mrakovčićem objavila svoj album prvijenac “Things You Can`t Put Your Finger On” koji je zaradio nominaciju za nagradu Porin u kategoriji “Najbolji album alternativne glazbe”, a kritika i publika potvrdili su da se radi o zaista sjajnom izdanju. Folk americana s elementima popa i bluesa. Tako bi se mogla opisati glazba Mary May.
Surađivala je s bendovima M.O.R.T. i Mayales, kao i Domagojem Šimekom (She Loves Pablo), objavila je i album s projektom Willow Avenue u suradnji s Antom i Jakšom Perkovićem. Nedavno je svjetlo dana ugledao video za pjesmu “”Don’t Call Me Baby” koja će se naći na njenom drugom studijskom albumu. Uz nju će na pozornicu ovom prilikom stupiti i njen bend koji čine Luka Čapeta (gitara), Marin Živković (saksofon), Borko Rupena (bubnjevi) i Jakša Perković (bas).