Pillars and Tongues & Timber Rattle

Zabok je postaja europske turneje dva iznimna američka benda. Riječ je o Pillars and Tongues i Timber Rattle! Koncert je u utorak 1.4.2014. u kino dvorani Multimedijalnog centra Zabok gdje će se ovog puta udomaćiti vaš omiljeni glazbeni program zvan Green Room Sessions kako bi nastavio svoju misiju u organiziranju super koncerata u Zagorju!

PILLARS AND TONGUES & TIMBER RATTLE 
Utorak 1.4.2014. u 20 sati
@ MMC Zabok (Kino Zabok), Kumrovečka 8, Zabok
Cijena ulaznice 20 kn u pretprodaji i 40 kn na dan koncerta.

attend & invite & share -> facebook

Pillars-and-Tongues-press-(c)Sarah Derer

 

 

 

 

 

PILLARS AND TONGUES (USA)
Ekipa iz Green Room Sessions pronašla je još jedan dragulj u moru bendova i glazbenih izričaja novog milenija. Zvuči proročanski, zvuči pretenciozno, zvuči nadmeno… No tko odvoji trenutak i posluša, uvidjet će da Pillars & Tongues uistinu odstupaju od svega što ste dosad čuli. Zvuče impersonalno, duhovno, melankolično, a njihova je lirika topla, puna života i emocija, možda baš na tragu Dead Can Dance i Brendana Perryja. No to nije sve…
Dok slušamo njihovu glazbu pred nama su svi dani i noći koje je bend proveo u promišljanju suptilnih te precizno i strpljivo skladanih pop-rock genijalnosti. Melankolija americane, pop s početka osamdesetih, art eskapade Petera Gabriela, ljubavnički zanos Kate Bush i mračan bariton Leonarda Cohena…
Zbog zvuka harmonijuma i violine, zanimljivih low-fi loopova, vintage synthesizera i mračnih beat ritam mašina, mnogi će u njihovoj glazbi pronaći tragove europskog indie izričaja i prisjetiti se niza omiljenih bendova.
Ovakvo što se ne propušta čuti uživo!

http://pillarsandtongues.bandcamp.com/

TIMBER RATTLE (USA)
Stoner Đizs was in da house!
Kako ustvari zvuči duhovni stoner rock? Timber Rattle čine dva američka glazbenika čiji je akustični stoner rock izričaj najsličniji ambijentu koji može stvoriti samo gregorijanski koral. Tekstovi o životu i ljudskoj sudbini tako otkrivaju nešto novo dijelu slušatelja naviknutih na uobičajenu liriku i zvuk američkih stonera. Neka vas ne zavaraju tetovažama ukrašene ruke i bradom obrasla lica ove dvojice jer ovo neće biti bučan nastup. Neka vas ne zavara njihova duhovnost jer će nas u kino dvorani zaposjesti čisti stoner rock ne ostavljajući nikoga ravnodušnim.

http://timberrattle.bandcamp.com/

TimberRattle01web

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Ukoliko želite primati obavijesti o našim filmskim i koncertnim programima, javite nam se na mail zelena.dvorana@gmail.com!

Program potpomognut sredstvima: Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture RH, Krapinsko-zagorska županija