Predrasude | 10.12.2013.

Program mikro kina iz Zelene dvorane (green room cinema) već nekoliko mjeseci gostuje u Gradskoj knjižnici “Ksavera Šandora Gjalskog” u Zaboku gdje svaki tjedan napadamo s najboljim kratkometražnim filmovima iz cijeloga svijeta. Utorak je rezerviran za kratki film. Ulaz slobodan.

Utorak, 10.12.2013. u 20:00, PREDRASUDE

Otriježnjenje
Orsi Nagypal – Mađarska 2010 – 13′ – igrani

Tijekom tople ljetne noći, Robert, naivni sedamnaestogodišnjak i Feri, dječak romske nacionalnosti i član srednjoškolske dramske grupe prisiljeni su se suočiti s predrasudama koje datiraju iz vremena prije nego što su se rodili.

Mala
Daniel Mulloy – UK 2010 – 25′ – igrani

Mlada žena upliće se kad ugleda dvojicu muškaraca kako pljačkaju djevojku. Jedan od njih sad ju ne ostavlja na miru.

Veo
Ömer Çaçan – Turska 2009 – 7’40”¬– igrani

Veo je priča o ženama koje su postale majke dok su i same bile djeca. Priča je to o začaranom krugu punom očaja, koji se pretvara u sudbinu i o prešutnom pristanku. Cemile živi u zemljanoj kolibi u dalekom selu. Njena priča završava jedne duge, mračne noći. Jedne duge, mračne noći njena priča ponovno i počinje…

Urka Burka
Giorgio B. Borgazzi – Italija 2010 – 10’50” – – igrani

Tridesetogodišnjeg umjetnika bez dlake na jeziku počinje proganjati spodoba skrivena ispod burke slijedeći ga kroz uske ulice grada. Koja se istina skriva iza nepoznatog, prije nego što te ugrabi?

Urka Burka

Urka Burka

Daud
Joel Fendelman – SAD 2010 – 13′ – igrani

Smještena u Brooklynu, dio životne priče o desetogodišnjem religioznom dječaku iz muslimanske obitelji koji jednog dana poželi zaigrati softball s drugom djecom. Nakon što se prilagodi onome što drugi smatraju prihvatljivim, počinje shvaćati da to nije tako lako.

Daud

Daud

 

Ako želite primati obavijesti o našim filmskim i koncertnim programima, javite nam se na mail zelena.dvorana@gmail.com!

program potpomognut sredstvima: Hrvatski audiovizualni centar, Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture RH, Krapinsko-zagorska županija