Uskoro počinje 4. KIKI festival!!!

U Zaboku uskoro počinje 4. KIKI – međunarodni festival dječjeg filma! U organizaciji Društva Naša djeca Zabok i Građanske organizacije za kulturu Gokul u Zaboku će se od od 27. do 29. travnja 2015. održavati četvrti KIKI – međunarodni festival dječjeg filma, koji i ove godine donosi pravu riznicu kratkometražnih filmova i animacija za djecu predškolske i osnovnoškolske dobi.

Filmski program sastojat će se od pet programa u konkurenciji , u kojima će se prikazati 42 filma iz 16 zemalja širom svijeta. Najviše filmova dolazi iz Francuske, Švicarske , Rusije, Njemačke i Hrvatske, a o najboljima će prosuđivati dječji žiri u sastavu: Leon Lončar, Lara Herčko i Doris Tkalčević.

Ovogodišnji se KIKI može pohvaliti s premjernim hrvatskim prikazivanjem čak dvadeset i dva filma. Svjetsku će premijeru doživjeti nizozemski film Mjesec, autora Marshe Onderstijn i Jordiea Roomerna, dok će hrvatski film 3.B vrijeme, redateljice Dijane Bolanča Paulić, snimljen u produkciji Fade In-a, doživjeti svoju festivalsku premijeru.

blauwe maan

U popratnim filmskom programu posjetitelji će moći pogledati najbolje filmove iz Latvije, nastale u produkciji Animacijas Brigade studia.

Prije službenog otvorenja, predfestivalskim aktivnosti su dvije radionice lutka animacije koju će voditi animatori Animacijas Brigade studia iz Rige, te radionicom animacije koju će voditi Ottomanni studio iz Italije.

Za vrijeme trajanja festivala u sklopu projekta EDIT-COMICS održavat će se radionica stop animacije Video kluba Mursa iz Osjeka te video radionica udruge RARE iz Vinkovaca, kao i slušanje bajki koje će za djecu pripovijedati profesionalna pripovjedačica Ivanine kuće bajki iz Ogulina.

edit comics_logo

Bogat popratni program festivala uključuje i panel raspravu na temu “Audiovizualna kulturna ponuda namijenjena djeci i mladima: festivali i festivalski programi” kojoj će prisustvovati predstavnici festivala KUKI iz Berlina, festivala SLON iz Slovenije te drugi predstavnici filmskih festivala za djecu.

Programi će se održavati u zabočkoj kino dvorani (MMC), Galeriji Grada Zaboka i u školama Krapinsko zagorske županije.

Ulaz na sve projekcije i ostale programe u sklopu KIKI festivala je besplatan.

Više informacija nalazi se na FB stranici festivala:
https://www.facebook.com/kikikidsfilmfestival ili na http://taborfilmfestival.com/2015/kiki/


4. KIKI festival potpomogli su: Grad Zabok, HAVC, Krapinsko-zagorska županija, Zaklada Kultura Nova, Narodne Novine, Zagorski metalac, AZM, Vetropack Straža, Zagorski vodovod, Ljekarne Vodolšak