volim film – VOLIM DOKUMENTARCE!

Nastavljamo s projekcijama u našem mikro kinu > GREEN ROOM CINEMA < od srijede, 30.09. do kraja sjajne 2015.

Novost je Kinedok, vrsta međunarodne zajednice, jedinstveni filmski klub i alternativna distribucijska platforma koja spaja ljubitelje i autore kreativnih dokumentarnih filmova. Do kraja godine prikazat ćemo 11 poticajnih dokumentarnih filmova iz istočne i središnje Europe uz gostovanja autora koji će doći i predsatviti svoje filmove.
Prikazujemo naslove koja je festivalska publika mogla vidjeti na Zagreb Doxu, Sarajevo Film Festivalu kao i na mnogim značajnim festivalima diljem kontinenta ali i ostatka svijeta.

SRIJEDA, 30.09.2015. od 19:00
SUGAR-BLUES
Andrea Culková – Češka – 78′

SugarBlues

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Program započinjemo s filmom SUGAR-BLUES (Cukr Blog) češke redateljice Andree Culkove. Redateljica trenutno pati od trudničkog dijabetesa i iznenada se mora odreći rafiniranog šećera. Pati od apstinencijske krize i shvaća koliko je to doista teško.

SRIJEDA, 07.10. 2015. od 19:00
IGRAČI / BESENCE OPEN
Kristóf Kovács – Mađarska 2013 – 69′
DANIJELOV SVIJET / DANIEL´S WORLD
Veronika Lišková – Češka 2014 – 73′

Danijelov svijet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Film IGRAČI mađarskog redatelja Kristófa Kovácsa prati energičnog gradonačelnika zabačenog romskog sela u Mađarskoj.    Kontraverzani naslov je svakako češki film DANIJELOV SVIJET koji prikazuje uspone i padove ljudi koji žive s pedofilijom. Oslikava Danijela i zajednicu čeških pedofila. Iznosi priču o zabranjenoj ljubavi i stalnom suočavanju sa samim sobom i društvom.

ČETVRTAK, 08.10. 2015. od 19:00
KRV / BLOOD
Alina Rudnitskaya – Rusija 2013 – 59′
POTROŠENI / CONSUMED
Borut Šeparović – Hrvatska 2014 – 95′

Blood

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Film KRV, ruske redateljice Aline Rudnickaje također je jedan od naslova naše male revije. Redateljica je poznata domaćoj publici još od 2007. godine kada je osvojila glavnu nagradu ZagrebDoxa za film Civilni status dok je njen najnovi film ‘Victory Day’ ove godine bio prikazan na ZagrebDoxu i Tabor Film Festivalu. Dokumentarni film ‘Krv’ govori o jednom djelu ruske populacije koja živi od prodaje vlastite krvi. Dvodnevnu reviju završavamo s nagrađivanim i hvaljenim filmom POTROŠENI autora Boruta Šeparovića .

SRIJEDA, 28.10.2015. od 19:00
JOANNA
Aneta Kopacz – Poljska 2013 – 40′
TU… MISLIM TAMO / HERE… I MEAN THERE
Laura Capatana Juller – Rumunjska 2012 – 76′

Joanna

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Za kraj listopada pripremili smo još dva dokumentarca koji govore o obiteljima i obiteljskim odnosima. Poetičan film JOANNA poljske redateljice Anate Kopacz priča o bliskom odnosima, nježnosti, ljubavi i promišljanju života i film TU… MISLIM TAMO rumunjske redateljice Laure Capatana Juller.

http://kinedok.net/films?locale=hr

ULAZ SLOBODAN
PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: HRVATSKI AUDIOVIZUALNI CENTAR, ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARTVO KULTURE RH, KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA