ZAGORJE PLEŠE – LJETNA RADIONICA

ZAGORJE PLEŠE

RADIONICE SUVREMENOG PLESA ZA DJECU U ZABOKU

 

Pozivamo vas na ljetnu radionicu suvremenog plesna za djecu od 10 do 15 godina koja će se održati u Zelenoj dvorani u Zaboku od 10. do 15. srpnja pod mentorstvom plesne umjetnice Margarete Sinković.

Rezultat radionice u formatu javnog sata moći će se vidjeti u subotu, 15.7. u 10 sati.

 

 

Na  radionici pokreta i plesa djeca će kroz razne improvizacijske zadatke otkrivati kako se kreativno izraziti kroz pokret, kako slušati glazbu kretanjem i najbitnije od svega – uživati u plesanju! Osim poigravanja s izražajnošću pokreta, cilj radionice je osvijestiti kretanje i drugih tijela u prostoru te naći načine kako zajedno stvarati razigrane plesove.

 

Termini radionice: ponedjeljak, 10.7. –  petak, 14.7. (18:00 – 19:30 h)

Javni sat: Subota, 15.7. u 10 – 11 h

Lokacija: Zelena dvorana, Trg D. Domjanića 6, 49210 Zabok

 

 

Margareta Sinković (1998., Zagreb) završila je preddiplomski studij Suvremenog plesa – izvedbeni smjer na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu 2021. godine. Nakon završetka studija kao izvođačica imala je prilike sudjelovati na Biennalu likovnih umjetnosti u Veneciji u performansu autora Tome Savića – Gecana naziva Untitled (Croatian Pavilion), 2022. te u predstavi Caroling (2022.) Petre Hrašćanec. U veljači 2023. u Zagrebačkom plesnom centru premijerno je izvela svoj autorski rad naziva Odjek. Trenutno je studentica diplomskog studija Dramaturgije izvedbe (ADU, Zagreb) i asistentica na kolegiju Koreografija na drugoj godini preddiplomskog studija Suvremenog plesa pod mentorstvom Irme Omerzo.