THREE FOR SILVER (US) + HARP EXPLOSION (HR)

THREE FOR SILVER (US) + HARP EXPLOSION (HR)

Nedjelja, 25.3.2018. u 20 sati

NEDJELJA JE DAN ZA ZA BARMICVU U GARAŽI!


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nevjerojatni Harp Explosion (HR) i Three For Silver (USA) uljepšat će nam nedjeljnu večer kasnog ožujka live svirkom u sklopu Green Room Sessiona.

Za ovu večer potrebni su vam: šešir, djedov prsluk (lajbek), boca pive iz kućne radinosti i neka rakiještina (također domaća). Kod ulaza se identificirajte s dva navedena predmeta i kupite ulaznicu. Nećete požaliti. Ovo je žurka za sve one koji su u “kuženju” pravih glazbenih poslastica i naravno hipstere i njihove čaše u obliku bakinih teglica za krastavce. Lagano se “podložite” i dođite. Plesni podij je naš!

 

THREE FOR SILVER

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Pomahnitala barmicva u čast Toma Waitsa“

Zelena dvorana/ Green room ugošćuje nevjerojatnu američku tročlanu atrakciju Three For Silver. Glazbeni frikovi, kako sami kažu za sebe, neobičan su spoj folk i jazz pitkosti i rockabilly ritmičnosti. Likovi koji u jednom trenutku sviraju državnim uglednicima u nacionalnom teatru, a već sljedeći trenutak sviraju na uglu ulice za sitniš okruženi pijancima i klošarima neodoljivo podsjećaju na prateći band Toma Waitsa iz Rain Dogs i Frank’s Wild Years faze. I to nije sve… Lucas Warford, vokal i basist, bučno je srce ovog benda, dizelska lokomotiva grgljajućeg vokala i bijesnog kontrabasa u naletu, jednom prilikom nazvan narkomanskim djetetom Toma Waitsa i Lesa Claypoola (Primus). Njegov bučan i rastrgan stil sviranja neobičnih bas gitara i kontrabasa i propovijedi o kraju svijeta u naletima alkoholizirane ekstaze čine ovaj band jedinstvenim. Njegov oponent u ovom bandu je ljupka Willo Sertain koja čistim melodijama harmonike smiruje „ludilo“ frontmana Warforda i daje nježnu, uzvišenu auru kada preuzme vokalne dionice. Čitavo „ludilo“ pomahnitale barmicve (kako bismo mogli opisati ovaj koncertni nastup) Znalački je zaokružio svojim gudačkim aranžmanima i mandolinom nevjerojatan Greg Allison, upakiravši ovu nevjerojatnu hektičnost divnim aranžmanima. Ovo je koncert nakon kojeg ćete zasigurno tražiti još ove nevjerojatne glazbe. Odličan bend! Može za njivu, a može i za igranku.

 

https://www.youtube.com/watch?v=xSYPwVZxXhY

https://threeforsilver.bandcamp.com/album/the-way-we-burn

HARP EXPLOSION  (Vinkovci )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Harp Explosion – Thee One Man Band iza kojeg se krije usnoharmonikaš Igor Djeke Iggy – član je kultnog beogradskog banda Disciplin A Kitschme, a nekad frontmen vinkovačke grupe The Knuckleheads te član reggae dub grupe Sopotopot. Usnoharmonikaš Igor Djeke – Iggy, prvi put je kao Harp Explosion nastupio 2009. godine i od tada je svoj one man band projekt predstavio mnogim regionalnim i inozemnim klubovima. Harp Explosion koristi moderni pristup one man band formi koji se preciznije naziva harmonica looping. Iggy uz pomoć svoje prepoznatljivo prljave usne harmonike gradi svoj autorski garage blues repertoar nasnimavajući u živo rifove i teme na već postojeće loopove bubnja.

https://www.youtube.com/watch?v=CrLRAiSLyE0

https://www.youtube.com/watch?v=uioTvwTH47g

 

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARSTVO KULTURE RH