AFION

Koncert: AFION

SUBOTA, 18. LIPNJA 2022. u 21 h – Polanović, Zabok

Ovaj sjajni bend koji djeluje iz tri države (Hrvatske, Švedske i Makedonije) tom će prilikom u subotu, 18. lipnja promovirati svoj treći i hvaljeni album “Treći bilbil”, uz presjek svojih najvećih hitova.
Afion (makedonski opijum, mak) je band koji se inspirira tradicijskom glazbom iz Hrvatske, BiH, Srbije i Makedonije i pretače je u vlastite, originalne interpretacije i kompozicije. Mnoštvo koncerata (preko 500!) u Hrvatskoj i diljem Europe, što po klubovima što na velikim festivalskim pozornicama (Bingsjö, Shetland Islands Folk Festival, INmusic Festival, Adriatico Mediterraneo, Balkan Square festival u Ohridu, Ex-Yu Rocks…), pribavilo im je kultni status i velik broj fanova. Njihove nastupe uživo krasi “akustični zvuk s energijom rock’n’roll benda” (J. Bousfield, Rough Guide to Croatia), a publiku dovodi do plesa smijeha i suza. Afionova oba studijska albuma (Afion, 2006. i Čudni svati, 2008.) nominirana su za diskografsku nagradu Porin.
Afionovi članovi angažirani su u različitim glazbenim projektima, surađuju s mnoštvom drugih glazbenika, bave se pedagoškim radom i drže glazbene radionice vođeni idejom kako tradicijsku glazba treba dijeliti s drugima kako bi ostala “živa”.
Članovi: Lidija Dokuzović – glas, Aleksandar Jovevski – kaval, Jesper Nordberg – kontrabas, Danijel Maoduš – gitare, Nenad Kovačić –udaraljke, glas.