Američki Memory Boys na terasi kod Polanovića

Portland ponovno gostuje u Zaboku! Green Room Sessions ovog puta dovodi izuzetno zanimljiv indie band Memory Boys. Svirka će se održati na terasi zabočke Krčme Polanović. Dobra atmosfera zagarantirana.

memory boys

 

 

 

 

 

 

MEMORY BOYS (SAD)
utorak, 27.5.2014. u 20 sati
Terasa Krčme Polanović w. Huncutarije

Upad besplatan!

Memory Boys nas podsjećaju na neka prošla vremena: imenom na tinejdžerski hit-film iz osamdesetih, a zvukom na Velvet Underground iz šezdesetih godina. Možda je u igri i rođenje panka u CBGB-u, vladavina Patti Smith i začetak indie americane? Memory Boys evociraju značajna razdoblja glazbe dvadesetog stoljeća koju valja ponovno proživjeti u ambijentu melodičnih antidepresiva i rastrganog vokala, prepoznatog kao spoj Howarda Devotoa iz legendarnih Buzzcocksa i Magazinea te puno mekšeg i nepopravljivog romantika Lloyda Colea iz osamdesetih.

Uvjerite se slušajući njihovu diskografiju na Bandcamp stranici benda:

http://memoryboys.bandcamp.com/
http://memoryboys.wordpress.com/

”Njihove pjesme su drugačije od svega što sam dosad čuo, a pritom namjerno zadržavaju promišljeno ležeran stav i tempo, dodavši mu nešto intrigantno i disonantno. Slušanje Memory Boys je poput gledanja velikog olujnog oblaka koji prolazi sunčanim nebom. U tom prijetećem polumraku raspoloženje postaje još optimističnije i bezbrižnije. ” Keith Chaloux

—————————————————————-
Ukoliko želite primati obavijesti o našim filmskim i koncertnim programima, javite nam se na mail zelena.dvorana@gmail.com!

Program potpomognut sredstvima: Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture RH, Krapinsko-zagorska županija