Ana Kuzmanić – Glasnije! Govori glasnije!

Ana Kuzmanić
Glasnije! Govori glasnije!
2. – 10. 10. 2019. – Green Room Galerija, Zabok

Uz izložbu autorica je održala radionicu s učenicima OŠ K. Š. Gjalskog iz Zaboka.

Izloženi radovi nastali su u sklopu radionice koja je realizirana kao dio izložbe Glasnije! Govori glasnije! autorice i voditeljice radionice Ana Kuzmanić u kojoj su sudjelovali učenici 3. i 4. razreda O.Š. K.Š. Gjalskog iz Zaboka. Polazišna točka radionica je pitanje Što je sjećanje? inspirirano slikovnicom Wilfrid Gordon McDonald Partidge autora Mem Fox i Julie Vivas (1984).

 Dramska audio minijatura Glasnije! Govori glasnije! izvorno je nastala kroz seriju radionica u Domu za starije i nemoćne osobe Medveščak na kojima su sudjelovala djeca i osobe starije životne dobi. Materijal dobiven na radionicama korišten je kao podloga dramske audio minijature koja reinterpretira slikovnicu na način da u nju ugrađuje priče, sjećanja i iskustva sudionika radionica.

 Rad je realiziran u okviru programa Galerije Miroslav Kraljević, 2018.

Naziv: Glasnije! Govori glasnije!

Tehnika: instalacija, dramska audio minijatura 13’’45’

Čitali: Azra Vrbanić, Franjka Bertolović, Marija Ležaić, Josip Juras, Luka Vlastelica, Lukrecija Vekić, Leon Kesak, Dean Krivačić

Dramaturgija: Nikolina Rafaj

Oblikovanje zvuka: Ljubica Letinić i Dalibor Piskrec

Pedagoški suradnici na radionicama: Hanan El Sayed i Matija Prica

Grafičko oblikovanje: Ivana Borovnjak

Prijevod slikovnice: Marko Maras

Lektura: Ivana Dražić

Sudionici radionica: Marija Ležaić, Franjka Bertolović, Radovan Mikić, Vera Pavlinec, Vesna Svečnjak, Radovan Mikić, Radmila Brkić, Josip Juras, Nikola Vicković, Elizabeta Jambrović, Zola Sarnavka, Azra Vrbanić, Ava i Mia Gross, Borna Dujmović, Noa Kurtanjek, Jorja Kuzmanić, Una Prpić Ostojić

  

Ana Kuzmanić je dobitnica najznačajnijeg domaćeg priznanja za mlade umjetnike Nagrade Radoslav Putar koju dodjeljuje Institut za suvremenu umjetnost u Zagrebu.

Ana Kuzmanić aktivno djeluje na hrvatskoj umjetničkoj sceni od 2006. godine, a nakon završenog master-programa na Edinburgh College of Art aktivno je uključena i na međunarodnu scenu. Kao umjetnica pojavljuje se na značajnim rezidencijama (Tate Audio Arts) i ljetnim školama u suradnji s važnim umjetnicima današnjice, poput one koju je vodio kolektiv Chto Delat. U dosadašnjem radu aktivno problematizira ljudsku svakodnevnicu, bavi se pitanjem kolektiviteta, zajedništva, mogućnostima udruženog rada, pedagogijom i edukacijom mladih.

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA:
ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTARSTVO KULTURE RH, KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA