Arstist Speed Dating by Martina Miholić @ Kod Golubeka, Zabok, 22.11.2014.

Artist Speed Dating

A R T I S T
S P E E D
D A T I N G

M a r t i n a
M i h o l i ć

Bistro ”Kod Golubeka” – 22.11.2014. u 19:00 sati

Green Room galerija iz Zaboka u suradnji s vizualnom umjetnicom Martinom Miholić organizirati će projekt pod nazivom ”Artists Speed Dating”.
Radi se o kolaborativnom projektu koji će okupiti umjetnike, kustose, dizajnere, građane i posjetitelje u popularnoj brzinskoj formi originalno predviđenoj za upoznavanje ljubavnika ili partnera. Zadana forma predviđa pet do deset minuta razgovora, unutar kojih će posjetitelji imati priliku upoznati s vizualnim umjetnicima uglavnom iz lokalne sredine. Po isteku zadanog vremena, sudionik/ca prelazi za drugi stol kako bi upoznao/la sljedećeg umjetnika/cu.

Cilj projekta je, kroz neposredan kontakt, približiti suvremene umjetničke prakse građanima te ih upoznavanjem s kulturnim, umjetničkim a nerjetko vezano i političkim idejama koje dolaze iz njihovih sredina.

Projekt je inspiriran procesom komunikacije i upoznavanja, međusobnog prepoznavanja i vlastitog prezentiranja u kontekstu današnjeg multikulturalnog okružja, odnosno aparatom za brzo kodificiranje, koji funkcionira po unaprijed kreiranom generiranom setu eliminarnih pitanja, za posuđivanje i procjenjivanje drugoga, te predstavljanje samoga sebe.

O umjetnici:

Martina Miholić rođena je 1981. u Zagrebu. 2004. Diplomirala je na grafičkom odjelu Akademije Likovnih Umjetnosti u Zagrebu 2004. godine, a 2011. je magistrirala na Central Saint Martins College of Art and Design u Londonu. Od 2006. djeluje unutar umjetničkog kolektiva Projekt 6. Iste godine postaje umjetnička ravnateljica Test!-a (Međunarodni festival studentskog kazališta i multimedije) kojeg vodi od 2010. do 2012. godine unutar udruge ULAZ i u kolaboraciji s Veleposlanstvom RH u Londonu provodi projekt ‘Export – Import’.
U vlastitom radu bavi se u područjima gledanja, viđenja, stvaranja slika i konteksta te njihovom recepcijom. Osobno ogoljavanje i dekonstrukcija pozicije subjekta njezina je bazična metoda hvatanja u koštac s problemom stvaranja stereotipa, predrasuda i komunikacijskih čvorišta. Analitičkim pristupom kreiranju vlastitog identiteta te njegovoj konfrontaciji i refleksiji u nikada statičnom društvenom okolišu. stvara platformu za preispitivanje sistema, jezika i kodova kojima definiramo vlastit ili tuđi identitet.

Martina Miholic

PROGRAM JE POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTRATVO KULTURE RH