Baoba Stereo Club i Mauricio Takara | ”Ljeto u dvorcu Oršić”

U sklopu festivala ”Ljeto u dvorcu Oršić” u utorak 5.8.2014. uživajte u najboljoj ljetnoj glazbi i ne propustite koncert brazilskih instrumentalista iz Baoba Stereo Cluba, osnaženih vrhunskim brazilskim eksperimentatorom, Mauricijem Takarom.

Baoba-Stereo-+-M.-Takara

 

 

 

 

 

BAOBA STEREO CLUB (Sao Paolo)
utorak, 5.8.2014. u 21 sati
Dvorac Oršić, Gornja Stubica

Ulaz 30kn!

~ Facebook event ~

Ljeto je na svom vrhuncu uz teške ritmove brazilske latino glazbe! Baoba Stereo Club surađuju s Mauricijem Takara, nastupaju na brazilskim festivalima, viđeni su na brazilskom MTV-u, a u sklopu europske turneje održat će koncert i na festivalu Ljeto u dvorcu Oršić, jednom od najatraktivnijih ljetnih događanja u Hrvatskoj.

Glazba Baoba Stereo Cluba je filmska, što znači teška, kvalitetna, inspirativna, vizualna i atmosferična. Instrumentalna skupina danas broji tri člana: gitarista Henriquea Diaza, Paula Soaresa na udaraljkama i Brunu Golda na klavijaturama. Baoba Stereo Club postaje kvartet kada im se pridruži Mauricio Takara, jedan od najvećih eksperimentatora u brazilskoj elektronskoj i akustičnoj glazbi. Takara je u ovom bendu zadužen za trubu, synthesizer i tenorion, a dosad je surađivao s brojnim svjetskim glazbenicima kao što su Joe Lally iz Fugazija, Damo Suzuki iz neponovljive grupe Can, Yussefom Lateefom i brojnim drugim, a o njemu pišu internacionalni glazbeni časopisi kao Rolling Stone, Modern Drummer, britanski The Wire.

Ne možemo se odlučiti u koji žanr bismo smjestili ovaj kompleksni zvuk: jazz, rock, klasika… U svakom slučaju, riječ je o instrumentalu uz afričko-brazilske udaraljke koji posebno dojmljivo funkcionira na otvorenom. Grappa, Gueldi, Abre Caminho su neke od pjesama s novog EP-a ”Desmonta” izašlog 2013. godine koji imaju ambiciju postati vašim glazbenim hitovima za ljeto koje u ovom ritmu i tempu i neće proći tako brzo i neprimjetno! Što drugo reći: ovo je glazba za uživanje, a takav koncert nas čeka i u dvorcu Oršić!

Kako Baoba zvuči i izgleda:

https://www.youtube.com/watch?v=n_4gndjLHlo

https://www.youtube.com/watch?v=m9PmytjWIxo

 

takara

 

 

 

 

 

Mauricio Takara

_______________________________________________________________

Ukoliko želite primati obavijesti o našim filmskim i koncertnim programima, javite nam se na mail zelena.dvorana@gmail.com!

Program potpomognut sredstvima: Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture RH, Krapinsko-zagorska županija