Dokumentarni hit „Gangster te voli“ @ dvorac Sv.Križ Začretje, 27.8.2014. u 20:30h

U sklopu Tjedna kulture, zabave i športa u Sv. Križu Začretju – Prvi Glas Zagorja – 27.kolovoza s početkom u 20:30 sati u Dvorcu održati će se projekcija domaćeg dokumentarnog hita godine „Gangster te voli“.

Ova dokumentarna tragikomedija redatelja Nebojše Slijepčevića „Gangster te voli“ do sada je prikazan na velikom broju domaćih i stranih festivala, te je dobio mnoga priznanja i nagrade.
Projekcija je omogućena kroz suradnju Udruge za kulturu, zabavu i šport i Građanske organizacije za kulturu – Gokul.

gang_kisobran_hrv

O filmu:

Nedjeljko Babić bračni je posrednik. Prije 25 godina ostavio je posao parketara kako bi se posvetio karijeri za koju je rođen – spajanju usamljenih muškaraca i žena. Brzo se proslavio,zahvaljujući uspješnosti, ali i svom zvučnom nadimku – Gangster. Za razliku od suvremenih bračnih posrednika, Gangster vjeruje u osobni kontakt. Svakoga svojeg klijenta upozna osobno kako bi ga procijenio, ali i dao mu neke korisne savjete. Kada se Gangsteru za pomoć u pronalaženju muža obrati 35-godišnja Bugarka Maja, čini se da će njen slučaj biti vrlo jednostavan za riješiti. No, činjenica da je Maja samohrana majka trogodišnjeg djeteta i strankinja, ovaj slučaj pretvara u Gangsterovu nemoguću misiju. Momci iz Imotske krajine koliko god bili željni da pronađu životnu partnericu, ne žele Bugarku s djetetom. Njen slučaj razotkriva tragičnu apsurdnost patrijarhalnih muškaraca u modernom društvu: iako su usamljeni i nesretni, vlastite predrasude onemogućavaju ih da se promjene i ostvare ono što najviše žele.

Info:
Redatelj: Nebojša Slijepčević
Scenarist: Nebojša Slijepčević, Vanja Jambrović
Producent: Vanja Jambrović, Florin Iepan, Stefan Kloos, Morana Komljenović
Produkcijska kuća: Restart, Fade In, Subcultura Films, ZDF/ARTE
Montaža: Nebojša Slijepčević, Iva Kraljević
Zemlja: Hrvatska, Njemačka, Rumunjska
Godina: 2013.
Trajanje: 80 minuta

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=8dV6ZZp93ZM