EDIT COMICS RADIONICE NA 4. KIKI FESTIVALU, Zabok

U sklopu 4. KIKI FESTIVALA koji se održava od 27.-29.4.2015. u Zaboku održati će se dvije radionice i jedno pričanje bajki, a sve to pod pokroviteljstvom projekt Edit Comics kojeg podupire Zaklada Kultura Nova.

EDIT COMICS RADIONICE

Suradnička platforma Edit Comics je projekt koji se provodit u 9 gradova, a kojoj je nositelj udruga RARE iz Vinkovaca. Uz to na projektu sudjeluji i partneri GOKUL Zabok, PUŽ Slavonski Brod, Video klub MURSA Osijek, Studio VANIMA Varaždin, UO ANIMA Zagreb, Savez udruga F.U.N.K Koprivnica, Ivanina kuća bajke Ogulin, Udruga EKS Hrvatska Kostajnica.
Cilj platforme je edukacija djece i mladih o medijskoj kulturi, a ponajviše o filmu, i to kroz intenzivne i dinamične radionice animiranog filma i osnovnih filmskih vještina, u suradnji s ostalim udrugama, školama, institucijama.

edit comics_logo

Dvodnevna radionica stop animacije koju će voditi ekipa iz Video kluba Mursa Nataša Dorić i Aleksandar Muharemović iz Osijeka. Udruga VKM je usmjerena na širenju filmske kulture kod svih uzrasta na način da prezentacijama i obrazovanjem djeluje na djecu i odrasle. S obzirom na tradiciju od 40 godina udruga je prepoznatljiva u svom gradu, ali i šire.

Video radionicu će voditi članovi udruge RARE Toni Šarić i Darko Bušnja.
Polaznici će pratiti rad na radionici stop animacij te će pod vodstvom mentora dokumentirati događanja na radionici animacije. Udruga RARE postoji od 2007. godine i organizira samostalno Festival dokumentarnog rock filma DORF, a od 2010. provodi edukativni program EDiT (edukacija i trening).

Uz to predstaviti će nam se i partneri iz Ogulina koji će predstaviti Ogulinski festival bajki i Ivaninu kuću bajki. Pripovjedačica će ispripovjedati nekoliko bajki okupljenoj djeci i podjeliti će nekoliko prigodnih darova.Ogulinski festival bajke je kulturno-turistička manifestacija u kojoj se, kroz slavljenje bajke i bajkovitog stvaralaštva, potiče, ostvaruje i pokazuje umjetnička i kulturna produkcija namijenjena djeci, mladima i odraslima.

Projekt EDIT COMICS se provodi uz financijsku podršku Zaklade “KULTURA NOVA”.
zaklada kultura nova