ELEKTRONSKI AVANTGARDNI QUEER PERFROMANS

Green Room Sessions u zabočku Zelenu dvoranu u petak, 27. studenog dovodi pravu electro poslasticu, Berlinčane HYENAZ koji će u sklopu turneje po jugoistočnoj Europi prvi put gostovati u Hrvatskoj. Na sceni Zelene dvorane uz Hyenaz nastupit će trade mark domaće i sisačke electro scene ZARKOFF čiji su nastupi u zadnje vrijeme prava rijetkost tako da je ovo prava prilika za sve ljubitelje elektronske glazbe.

HYENAZ & ZARKOFF

PETAK, 27.11.2015. 21:00

ZELENA DVORANA, TRG DRAGUTINA DOMJANIĆA 6, ZABOK

HYENAZ PS2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Berlinski elektronski avantgardni dvojac HYENAZ čine Mad Kate i Tusk, glazbenici, umjetnici i producenti queer performansa koji je u velikoj mjeri nastao pod utjecajem japanskog butoh plesa.

HYENAZ su osigurali kultni status na sceni zbog upečatljivih, divljih i seksualno eksplicitni nastupa. “Electro Diva” Peaches ih naziva ‘’Zvjerima performansa’’, a magazine Kaltblut im je dao titulu najboljeg live nastupa u Berlinu.

Novi album Critical Magic dua Hyenaz nastao je kao dio site-specific performansa Spectral Rite kojeg su realizirali u Muzeju moderne i suvremene umjetnosti u Seulu.

HYENAZ

Queer Synthwave Electroclash Duo

http://hyenazhyenaz.bandcamp.com/

IMG_0225

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ZARKOFF je prisutan na europskoj electro sceni više od deset godina od prvih solo izdanja za zagrebački label Home Made Electronica, do nedavnih izdanja za kultni američki label Dark Entries s grupom Sumerian Fleet i nizozemski label Gooiland Elektro/Enfant Terrible s projektom Florence Foster Fan Club.

 

Sredinom 2015. ZARKOFF je završio rad na albumu Sweet Obsolete koji je izašao za francuski label Unknown Pleasures. Budući da je Zarkoffov glavni fokus elektronska glazba, ‘gitarski materijal’ iz kojeg se rodio ovaj album nastajao je godinama kao nešto usputno, no onda se pojavio izdavač zainteresiran za ovaj aspekt Zarkoffovog stvaralaštva.

Na albumu se nalazi 11 pjesama u kojima Zarkoff spaja minimal electro i post punk te zapravo synthovima i ritam mašinama obogaćuje svoj prvi rock album.

Album je nakon samo dva tjedna dospio na vrh European Alternative Charts, a za prvi singl Jet Boy snimljen je video u produkciji BAKA kolektiva.