FILM: Gonzo: Život i djelo dr. Huntera S. Thompsona, 15.3.

Dokumentarni film “Gonzo: Život i djelo dr. Huntera S. Thompsona” redatelja Alexa Gibneya prikazivati će se u Zelenoj dvorani u četvrtak 15.3. s početkom u 20 sati. 
Ulaz je besplatan.

Filmska biografija sulude mitske američke figure, novinara i ekscentrika Huntera S. Thompsona, osnivača ‘Gonzo’ novinarstva, prepuna arhivskih snimaka, javnih nastupa i svjedočenja kolega suradnika i intimusa.
Čovjek koji je istovremeno vozio s Hells Angelsima, časkao s Nixonom, umalo pobijedio na izborima za šerifa i sve to zapisao za magazin Rolling Stone koji se upravo zbog sjajnih, drogom i alkoholom natpoljenih reportaža, prodavao bolje nego ikad. Redatelj je znano ime s Oskarom u rukama (Taxi to the Dark Side), a narator – Johnny Depp. Film je nominiran za veliku nagradu žirija Sundance Film Festivala 2008. te za najbolji scenarij koji dodjeljuje Writers Guild of America.
Životopis redatelja:
Alex Gibney je američki redatelj i producent dokumentarnih filmova. Njegovi radovi kao redatelj uključuju: Enron: The Smartest Guys in the Room (2005) (nominiran za Oskara), The Human Behavior Experiments (2006), Jimi Hendrix and the Blues (2001), i Taxi to the Dark Side (2007), koji je fokusiran na vozača taksija u Afganistanu koji je mučen i pogubljen u zračnoj bazi Agram, 2002. godine. Taxi to the Dark Side je osvojio Oskara za najbolji dokumentarni film. Gibney trenutno režira dokumentarac o životu Lancea Armstronga.
jezik: Engleski
titl: Hrvatski
tabor.film.festival@gmail.com