FILM: Misija London – igrani film 30. i 31.05.2012.

Prikazivanje igranog filma Misija London održati će se u Zelenoj dvorani 30. i  31. svibnja s početkom u 20 sati.
Ulaz je besplatan.

Bugarski film Misija London redatelja Dmitra Mitovskog, snimljen prema hit-romanu bugarskog književnika Aleka Popova prošlogodišnji je dobitnik Nepotkupljive nagrade koju Transparency International Hrvatska (TIH) i Motovunski filmski festival (MFF) dodjeljuju najboljem filmu na temu korupcije.

Film je komedija o političarima i diplomaciji zemlje koja ulazi u Europsku uniju zbog čega će nedvojbeno našoj publici djelovati domaće i poznato, rekao je na konferenciji za novinare predsjednik TIH-a Nikola Kristić. Komedija počinje u trenutku kada bugarski diplomat u Londonu odluči na koncert povodom prijema njegove zemlje u EU pod svaku cijenu dovesti englesku kraljicu.

Film govori o političkim devijacijama svojstvenim svim tranzicijskim zemljama, odnosno svijetu diplomata kojima je potkupljivost tek jedan u nizu političkih poroka u koje su ogrezli. Kako su ne tako davno i naše novine izvještavale o nerazumnim računima i švercerskim poduhvatima pojedinih hrvatskih diplomata sve o čemu Misija Londongovori bit će savršeno poznato i razumljivo i našoj publici.

Trajanje: 107‘

Medijski pokrivaju: www.zpress.hr i www.uzagorju.com 
tabor.film.festival@gmail.com