OTKAZANO! Gitarski recital sa plesom // 29. i 30.10.2014 // Dvorac Začretje i Oršić

Zbog zdravstvenih razloga autora “Gitarski recital sa plesom” je otkazan. Hvala na razumijevanju.

Gitarski recital sa plesom održati će se 29.10.2014. s početkom u 19 sati u dvorcu u Sv.Križu Začretje ,te 30.10.2014. s početkom u 20 sati u Dvorcu Oršić.

Nastupaju: Erich Schachtner (solo gitata) i Dana Schachtner (ples)
Erich Schachtner na solo gitari sivrati će glazbu J.S. Bacha, J. Turina, A.Piazzolle, F.Schwenka i E.Rautavaara. Dok će njegova partnerica Dana suvremenim plesom dati zuvku gitate fizičku ekspresiju.

dana and erich

U programu „Gitarski recital sa plesom“ Dana Schachtner izabrala je suvrenene komade „Serenada jednoroga“ i „Hommages Nuages“. Želi svojim plesom gitari dati vizualnu i fizičku ekspresiju. Pokreti su uzeti iz slobodnog plesa, modernog plesa i qigonga. Dana Schachtner je inspirirana glazbom gitare i bez da izgubi „jezika“ plesa ona se upupta i stvara dialog plesa sa glazbom.
Dana je diplomirala na Orff-Instituts des Salzburger Mozarteums i radi na fakultetu u Berlinu. Dana Schachtner je suosnivač ansambla “Gudački Balance”, kaleidoskop gitarske glazbe, plesa, filma i teksta. U svom koreografskom radu se ističe nježan, prirodan prijedlog u vezi s jezikom. Od 2006, Dana Schachtner je aktivan u nastavnom tima na glazbenoj školi u Berlinu u Odsjeku za ples.

Erich Schachtner prvo je studirao na Muzičkoj akademiji Augsburga u klasi prof. Franza Halasza, a kasnije je u Mozarteum Salzburg gdje je studirao u klasi prof. Eliota Fiska. Kasnije je svirao u Helsinkiju za finksog skladatela Einojuhani Rautavaara. Nakon toga prešao je u simfonijski orkesat u Münchenu, te West Saxson Reichenhall filharmoniju. Zajedno sa Richardom Palmerom- Jamesom snimio je „BluesMeetsClassical“ i trenutno rade na projektu „TwoHeads“. Od 2010. Erich je sastavni dio ansambla Kemal&Metin Karaman.

Program:
J.S.Bach: Suite BWV 1007 A-Major
J.Turina: Sonata
F. Schwenk: Hommages Nuages (composed for Erich in 2006)
A. Piazzolla: Cinque Piezas
E. Rautavaara: Serenades of the Unicorn