GRG / Crne ruke Marije Ančić @ Gradska knjižnica K.Š.Gjalski Zabok

Pozivamo vas na otvorenje izložbe CRNE RUKE umjetnice Marije Ančić u ponedjeljak 27.04.2015. u 19 sati u Gradsku Knjižnicc Ksaver Šandor Gjalski.

CRNE RUKE
MARIJA ANČIĆ
GRADSKA KNJIŽNICA KSAVER ŠANDOR GJALSKI , SJEPANA RADIĆA 1, ZABOK
Otvorenje u ponedjeljak, 27. travnja 2015. U 19 sati.
Izložba ostaje otvorena do 9. svibnja 2015.

da-mene-nema

Izložba Marije Ančić započela je kao skroman projekt, neka vrsta dnevničkih zapisa o umjetnikovoj egzistencijalnoj borbi s nesigurnom svakodnevicom, te strahom i anksioznosti koje ona proizvodi. Izbor tehnike (op. ur. crtež, animacija) i tematika ranijih radova odražavaju tu namjeru; radi se o crtežima, isključivo crno – bijelim, čiji su subjekt (ženske) figure djelomično prekrivene sjenom ili tamom u kojoj se naziru monstruozni obrisi. Pri stvaranju ovih crteža, autorica se koristila tehnikom automatskog crtanja, odlučivši racionalni proces zamijeniti drugačijim pristupom koji na organski način preispituje mogućnosti reprezentacije. (iz teksta predgovora Ivane Ančić)

Marija Ančić rođena je u Sarajevu 1982. godine. 1994. godine seli u Zadar gdje završava osnovnu škou i Gimnaziju V. Nazora. 2005. godine diplomirala je Restauraciju i konzervaciju na Umjetničkoj akademiji sveučilišta u Splitu, paralelno započinjući i studij Kiparstva na istoj akademiji. Diplomu i zvanje magistre kiparstva stječe 2010. godine u klasi prof. Kažimira Hraste. Sudjelovala je na nekoliko skupnih izložbi za vrijeme studija i kasnije. Ovo joj je druga samostalna izložba. Trenutno živi i radi u Zagrebu.


PROGRAM JE POTPOMOGNUT SREDSTVIMA:
ZAKLADA KULTURA NOVA, MINISTRATVO KULTURE RH, GRAD ZABOK