IMPROCON – Kongres slobodne improvizacijske glazbe i umjetnosti

improCON_face_novo

 

 

 

 

 

 

 

Spomen dom u Kumrovecu će od 13. – 16. kolovoza postati okupljalištem glazbenika i umjetnika zahvaljujući 2. međunarodnom kongresu slobodne improvizacijske glazbe, umjetnosti i misli, skraćeno ImproCon. Umjetnici iz cijele Europe, njih pedesetak, na četiri će dana glazbom i umjetnošću oživjeti Spomen Dom u Kumrovcu.

CIlj kongresa je okupljanje, suradnja, zajedničko djelovanje, umrežavanje i povezivanje glazbenika slobodne improvizacijske glazbe, te ostalih umjetnika i kreativaca poput producenata, vizualnih umjetnika, teoretičara, pjesnika, filozofa, scenskih umjetnika, glazbenih i umjetničkih promotora iz Europe, kao i ostatka svijeta.

Program će se odvijati unutar impozantnog kompleksa Spomen doma u Kumrovcu – u prostorima poput amfiteatra, atrija, kino dvorane, bazena, recepcije i biblioteke. Malo impro selo obilovat će različitim aktivnostima koje će trajati od jutra do kasno u noć, počevši od glazbenih impro sessiona, preko predavanja, prezentacija, izložbi, filmskih projekcija, poezije, plesa…

ImproCON započinje već u četvrtak 13.08. u 19 h s otvorenjem izložbe Dreaming is free... beogradske autorice Sanje Jovović.

Okupljanje završavamo u nedjelju 16.08. s druge strane meje – u Bistrici ob Sotli u crkvi Sv. Petra uz koncert kompozitora, multiinstrumentalista, filozofa Jean-Luc Gionneta koji će održati solo recital na crkvenim orguljama.

Jedna od atrakcija Improcona je svakako i Mobile Art Dome. Pokretna umjetnička kupola s vlastitim izvorom energije u Kumrovec dolazi kao baza za višekanalnu zvučnu skulpturu. Više informacija o kupoli i o samom radu 16 kanalne instalacije saznat ćemo od Krune Jošta i Tina Dožića.

kupola

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sudionici Improcona 2015.  >>> više

Posjetitelji koji žele doći u Kumrovec mogu prespavati i hraniti se u hostelu Kumrovec. Ulaz na programe Improcoma je slobodan.

Inicijatori projekta su austrijska organizacija Limitationes, Mladinski Center Metulj iz Bistrice ob Sotli i udruga Gokul iz Zaboka.

Projekt je realiziran zahvaljujući potpori Saveza Alpe Jadran (Alpe Adria Alliance), Ministarstvu Kulture RH kao i podršci Općine Kumrovec, Muzeja hrvatskog zagorja, OŠ Josipa Broza Kumrovec i prije svega susretljivosti djelatnika Spomen doma u Kumrovcu.