ImproCON @ Kumrovec, 14.-17.08.2014.

ImproCON – Međunarodni kongres slobodne improvizacijske glazbe, umjetnosti i misli
15. – 17. 08. 2014. – Spomen dom, Kumrovec

improCON

Kumrovec će od 15. – 17. kolovoza postati okupljalištem glazbenika i ostalih umjetnika zahvaljujući međunarodnom Kongresu slobodne improvizacijske glazbe, umjetnosti i misli, skraćeno ImproCon. Glazbenici i ostali umjetnici iz cijele Europe, njih četrdesetak, na nekoliko će dana glazbom i umjetnošću oživjeti Spomen Dom u Kumrovcu.

Cilj kongresa je okupljanje, suradnja, zajedničko djelovanje, umrežavanje i povezivanje glazbenika slobodne improvizacijske glazbe, te ostalih umjetnika i kreativaca poput fotografa, tonskih majstora, producenata, slikara, teoretičara, filozofa, glazbenih i umjetničkih promotora iz Europe, kao i ostatka svijeta.

ImproCON je inicijativa, aktivna zajednica, mjesto susreta glazbenika, umjetnika, promotora, fotografa, plesača, volontera i svih drugih koji žele biti uključeni u pridonošenje konceptu aktivnog i ispunjenog slobodnog života i mišljenja.

Program će se odvijati unutar cijelog kompleksa Spomen doma u Kumrovcu – u prostorima poput amfiteatra, atrija, kino dvorane, bazena, recepcije i predivne biblioteke. Malo impro selo obilovat će različitim aktivnostima koje će trajati od jutra do kasno u noć, počevši od glazbenih impro sessiona, preko predavanja, prezentacija, izložbi, filmskih projekcija, poezije, do večernjih koncerata i sessiona.

ImproCON započinje već u četvrtak 14.08. u 21h projekcijom filma Partir to Live mladog čileanskog redatelja Dominga García-Huidobroa, za koji glazbu potpisuje Josef Van Wissem, glazbenik svjetskog glasa koji je nedavno održao tri koncerta u Hrvatskoj.

U programima koji slijede kritičar, glazbenik, glazbeni urednik, pisac i pjesnik Vid Jeraj dolazi s društvom pjesnika koji će pokazati kako su njihove pjesme univerzalne i razumljive svim nacijama. Iz Ljubljane nam dolazi Miha Zadnikar, aktivista, glazbeni promotor, teoretičar nezavisne i underground kulture koji će se u svom predavanju osvrnuti na povijest improvizacijske glazbe na ovim prostorima.

Prezentaciju inovativnog umjetničkog rada naziva Luminoakustika, koji zajedno razvija s multimedijalnim umjetnikom Bojanom Gagićem, predstaviti će nam Miodrag Gladović, poznatiji kao gitarist legendarnih underground sastava Analena i Lunar.
Priznati kazalištarac Michael Muhr dolazi u Kumrovec uspostaviti slobodni imropvizacijski teatar.

Okupljanje završavamo u nedjelju 17.08. s druge strane meje – u Bistrici ob Sotli u crkvi Sv. Petra uz koncert Kaje Drakselr na crkvenim orguljama i njenog partnera Matiss Čudarsa na električnoj gitari.

Inicijatori projekta su austrijska organizacija Limitationes, Mladinski Center Metulj iz Bistrice ob Sotli i udruga Gokul iz Zaboka. Projekt je realiziran zahvaljujući potpori Saveza Alpe Jadran (Alpe Adria Alliance), Krapinsko – zagorskoj županiji kao i podršci Općine Kumrovec, Muzeja hrvatskog zagorja i susretljivosti djelatnika Spomen doma u Kumrovcu.

Posjetitelji koji žele doći u Kumrovec mogu prespavati i hraniti se u hostelu Kumrovec.

Ulaz na programe ImproCOMa je slobodan.

Više o programu saznajte više na https://www.facebook.com/improcon