Izložba angažiranog plakata Dalide Karić-Hadžiahmetović @ Green Room Galerija

U četvrtak 23. svibnja u 18 sati u prostoru Green Room galerije otvara se izložba angažiranog plakata sarajevske umjetnice Dalide Karić-Hadžiahmetović.

Otvorenju izložbe prethodi razgovor s umjetnicom od 16 sati u prostoru Zelene dvorane.

Dalida Karić-Hadžiahmetović rođena je 1973. godine. Diplomirala je 1999. godine na Odsjeku Graficki dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu gdje je i magistrirala 2004. godine. Radi kao docentica na predmetu Tipografsko oblikovanje na Odsjeku Grafički dizajn Akademije likovnih umjetnosti u Sarajevu. Dobitnica je brojnih nagrada u BiH i svijetu.

U opusu Dalide Karić-Hadžiahmetović jednostavnost grafičkog koncepta,kao i potpuno pomanjkanje straha od praznine, daju snažan naboj tekstu,poruci ili pamfletu, koncentrirajući promatrača na značenjsko-metaforičko polje plakata. Granice umjetničkog plakata u njezinoj su interpretaciji te unaprijed zadanim temama (i narudžbama) često isprepletene s područjem socijalnog, političkog i ideološkog plakta, što nimalo ne umanjuje umjetničku razinu grafičkog rješenja. Naprotiv, što je poznatija,rasprostranjenija, potrošenija ili, tobože, banalnija tema, kao da se kod Dalide Karić-Hadžiahmetović obrnuto proporcionalno javlja inspiracija za iznimno efektnu interpretaciju, poput svojevrsnog umjetničkog izazova!

 

dangerous games