IZLOŽBA: Iva Harmine Milinković i KONCERT: Patrick Walker trio / 18.10.2014. / Veliko Trgovišće

Pozivamo Vas u subotu 18.listopada na otvorenje izložbe Ive Harmine Milinković s početkom u 19 sati, te na koncert izvrsnog međunarodnog folk sastava Patrick Walker Trio koji će početi već u 19:30 sati.

Mjesto događanja je Spomen škola dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću gdje će se još jednom oživjeti kulturna scena Zagorja.

Ivo Haramina M

IZLOŽBA: Ive Haramina Milinković (bez naziva)
Otvorenje subota 18.10.2014. u 19 sati
18. – 31.10.2014
Spomen škola dr. Franje Tuđmana, Ulica Stjepana Radića 6, Veliko Trgovišće

Radovi Ive Haramine s jedne strane prodiru u prostor, oblikujući ga na mek, podatan i primamljiv način, u vidu reljefa od ovčje vune, a s druge strane perforirana platna utjelovljuju dvojaku prirodu oprostorenja, prodirući u okolinu diskretno, ali odrješito i snažno, istovremeno uvlačeći okolinu, pa i samog promatrača u jednu novu, ne u potpunosti poznatu umjetničku dimenziju.
Žutica, škare, konac, špaga i ovčja vuna te primarne boje i ne-boje sredstva su pomoću kojih Iva Haramina izgrađuje pomalo mističnu, ali elegantnu i nadasve prirodnu seriju radova, koja istovremeno nudi mogućnost treniranja percepcije, ali i odmaranja pogleda u prirodnosti i
jednostavnosti oblikovanog materijala i energije.
Ciklus novih radova Ive Haramine počiva na maksimi ”Manje je više” te u potpunosti ravnopravno valorizira konkretne elemente apstraktne umjetnosti i fizički aspekt umjetničkog nagona u procesu oblikovanja.

Središte cijelog ciklusa postaje istraživanje i eksperiment te njezina potpuna otvorenost prirodnim potencijalima materijala koje koristi, a kojima je vrlo vješto ovladala i u središte pažnje postavila osnovne estetske odrednice: crtu, plohu, oblik i boju. Oblikovanju vunenih reljefa, perforiranih platana ili pak intervencijama na lomografijama, pristupa decentno i minimalistički, ali s namjerom da dinamizam i energetska kolanja postavi u prvi plan. Promatramo li ciklus u cijelosti, postaje jasno kako takav pristup asocira na koketiranje s elementima arte povere, ali ponajviše s elementima spacijalizma, uz pomoć kojih umjetnica sintetizira svoj interes prema kiparstvu, crtežu, slikarstvu i fotografiji u zaokruženu i jasnu cjelinu, čiji potpuni potencijal ostaje poznat samo njoj, a promatraču nudi mogućnost
istraživanja i spoznaje tog podsvjesnog umjetničkog nagona, koji pažljivo izviruje iz svake njezine intervencije. (Iz predgovora Sare Čičić)

Iva Haramina Milinković rođena je 1978. godine u Zagrebu. Diplomirala je na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu 2004. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu diplomirala je kiparstvo u klasi prof. S. Drinkovića 2009. godine. Izlagala je samostalno (Pošarani kiosk, Galerija Kiosk, Studentski centar, 2010.) te na više skupnih izložbi. Za svoje rad nagrađivana je više puta (otkupna nagrada Ekonomskog fakulteta za skulpturu «Val», 2008., otkupna nagrada AKD-a za skulpturu «Drvored», 2007., pohvala vijeća Akademije likovnih umjetnosti, ak. god. 2005/06.). Od 2010. godine članica je HDLU-a Zagreb. Živi i radi u Zagrebu.

Patrick Walker 3

KONCERT: Patrick Walker Trio (Engleska/Zagreb)
18.10.2014. u 19:30 sati
Spomen škola dr. Franje Tuđmana, Ulica Stjepana Radića 6, Veliko Trgovišće

Multiinstrumentalist Patrick Walker s pratećim muzičarima odvest će vas na glazbeno putovanje u svijet legendi i folka.

KLIK NA VIDEO:
Patrick Walker Trio

članovi tria:
Patrick Walker – violina, gitara, vokal
Hrvoje Sudar – buzuki, gitara, vokal
Ivan Bilić – flaute, pištaljke, vokal

ULAZ SLOBODAN

Link na FB event: www.facebook.com/events/293342904201490/293342907534823/

PROGRAM POTPOMOGNUT SREDSTVIMA: ZAKLADA KULTURS NOVA, MINISTARSTVO KULTURE RH
MEDIJSKI POKRIVAJU: ZPRESS.HR, KULTURPUNKT