Izložba ”Milk” Ive Višošević

GREEN ROOM GALERIJA NAJAVLJUJE:

IVA VIŠOŠEVIĆ

MILK

08. 11. – 22. 11. 2013.
SPOMEN ŠKOLA DR. FRANJE TUĐMANA, STJEPANA RADIĆA 6, VELIKO TRGOVIŠĆE

 

Milk 6

 

U petak 8. studenog 2013. u 18.00 sati Green Room galerija (Zabok) u suradnji sa Zakladom hrvatskog državnog zavjeta otvara izložbu akvarela Milk
akademske slikarice Ive Višošević u Spomen školi dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću.

Milk je simboličan naziv za seriju recentnih akvarela na kojima Iva Višošević portretira djecu. Autorica se bavi idejom djetinjstva evocirajući dječju zaigranost i izgubljenost u maštanju.  Portret sam po sebi nastoji osigurati uspomenu na osobu koju prikazuje, no Iva njegovu funkciju koristi reverzibilno pa je prikazana osoba put kojim se ona vraća u djetinjstvo. Na mliječnoj puti dječjih lica, uz manjak proživljenog iskustva, nalazimo i dječji zanos za istraživanjem i novim spoznajama. Njihova participacija u portretiranju je sporadična, u iščekivanju kraja, kako bi mogli nastaviti s daljnjom igrom. Tehnika akvarela omogućila je Ivi Višošević adekvatnu obradu ovakvih preokupacija, a da pritom izbjegne kič.

Iva pripada mladoj generaciji likovnih umjetnika koji se nerijetko bave istraživanjem vlastitih sjećanja i koriste intimnost kao okosnicu u svome radu. Diplomirala je modni dizajn na Tekstilno-tehnološkom fakultetu (2000.) i slikarstvo na ALU Sveučilišta u Zagrebu (2008.) u klasi prof. Igora Rončevića. Dobitnica je 1. Nagrade 25. Zagrebačkog salona mladih u kategoriji crteža i ilustracije.

Izložba ostaje otvorena u Spomen školi dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću (Ulica Stjepana Radića 6) do 22. 11. 2013.

Ukoliko želite primati obavijesti o našim filmskim i koncertnim programima, javite nam se na mail zelena.dvorana@gmail.com!

program potpomognut sredstvima: Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture RH, Krapinsko-zagorska županija