Melita Matović Fligler: ”My Family” i koncert grupe Pravica

U petak 7. veljače Spomena škola dr. Franje Tuđmana u Velikom Trgovišću ponovno postaje centar kulture Hrvatskog zagorja. Program počinje otvorenjem izložbe My Family umjetnice Melite Matović Fligler u 18 sati, a već u 19 sati počinje koncert grupe Pravica.

0

 

 

 

 

 

 

IZLOŽBA: Melita Matović Fligler My Family
7. 2. u 18 sati – 17. 2. 2014.
Spomen škola dr. Franje Tuđmana, Ulica Stjepana Radića 6, Veliko Trgovišće

Serijom crno-bijelih fotografija umjetnica potvrđuje interes za ljudski lik prikazujući članove svoje obitelji u obavljanju svakodnevnih kućanskih radnji. Pritom je važno naglasiti da su ove fotografije puno više od obične dokumentacije…

Dokumentarni prikaz autoričine obitelji i kućanstva karakterizira eksperimentalni i umjetnički pristup. Članovi obitelji spontano su slikani u brzim pokretima, uhvaćeni u trenutku, te su njihove radnje vrlo nejasno prikazane: silueta uhvaćena u trenutku dok veže kosu ili nejasni lik autorice dok se slabo nazire u mraku na fotografiji pod nazivom ‘’5 ujutro-buđenje za posao’’. Cilj ove serije i jest odmak od jasnog prikaza i dokidanje veza između dokumentirane stvarnosti i umjetničke fikcije.

Melita Matović Fligler diplomirala je slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti Sveučilišta u Zagrebu. Od 2012. godine članica je HDLU-a. Piše za portal Vox Feminae. Radi u akrilu, mixed mediju, kolažu i tinti te često eksperimentira u mediju fotografije i medijskog crossovera. Primarni interes njenih radova odnosi se na istraživanje odnosa pojedinca i društva, odnosa između spolova i to kroz prizmu utjecaja medija na naše živote.

 

KONCERT: Pravica
Petak, 7.2.2014. u 19 sati
Spomen škola dr. Franje Tuđmana, Ulica Stjepana Radića 6, Veliko Trgovišće

DSC_1748

 

 

 

 

 

 

Pravica, domaći sastav iz Oroslavja, već nas neko vrijeme veseli svojim originalnim spojem alt rocka i elemenata etno glazbe. Proslavili su se pjesmom ”Miris starih duhova” koja se može poslušati na Youtubeu. Spot za tu pjesmu potpisuje legendarni Luka Smuk poznat kao autor youtube uradaka ‘Kisi Kisi’ Emil Töpfera i ”Man with the Magnificent Mind” J.R. Augusta. Poslušajte i pogledajte spot za pjesmu Miris starih duhova!

Pravica su:

Martin Puntarić – gitara, kazoo, vokal
Igor Ormuž – bas gitara, klavijature i vokal
Janko Kraševac – cajon, el. gitara

______________________________________________________________________________________________

Ukoliko želite primati obavijesti o našim filmskim i koncertnim programima, javite nam se na mail zelena.dvorana@gmail.com!

Program potpomognut sredstvima: Zaklada Kultura Nova, Ministarstvo kulture RH, Krapinsko-zagorska županija