IZLOŽBA: Otpadni proizvodi Alena Ožbolta u Green Room Galeriji

Od 29. listopada pa sve do 10. studenog 2011. godine u sklopu manifestacije Dani K. Š. Gjalskog u zabočkoj Green Room galeriji moći će se razgledati izložba kombiniranih instalacija slovenskog umjetnika Alena Ožbolta pod nazivom Otpadni proizvodi.
Izložba se otvara 29. listopada u 20 sati.
 Vidimo se u Green Room galeriji!
Izložbom Otpadni proizvodirealiziranom u periodu od 2007. do 2009. godineAlen Ožbolt propituje suvremeni svijet konzumerizma kroz konceptualni medij skulpture. Izrađujući seriju malih plastika, skulptura, konstrukcija i umjetničkih objekata od otpadaka, umjetnik oblikuje ”skulpturu stupicu” nastalu na kako sam kaže ”ruševinama” (ljudskim otpacima) kao najprepoznatljivijem obliku naše civilizacije. 
O umjetniku
Alen Ožbolt rođen je u Ptuju (R Slovenija). Školovao se na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, ALUO u Ljubljani i na SFAI (San Francisco Art Institut). U periodu od 1984. do 1995. godine bio je član umjetničke grupe “Veš slikar svoj dolg” (zajedno sa Janezom Jordanom), a od 1996. radi samostalno. Realizirao je brojne umjetničke projekte i izložbe u zemlji i inozemstvu. Dobitnik je mnogobrojnih umjetničkih stipendija i nagrada (Ministrstvo za kulturo, MOL, Nagrada Prešernovega sklada, Fulbright, SCCA), “Artis in Residence” (Studio Program, Arts Link). Osim praktičnim likovnim radom, bavi se i pisanjem “vizualnih eseja” i tekstova iz teorije umjetnosti (Beseda slike,VSSD v besedi, Analecta, Ljubljana, 1997.). Profesor je kiparstva na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje u Ljubljani. 
tabor.film.festival@gmail.com