KIKI TABOR – Međunarodni festival dječjeg filma

Međunarodni festival dječjeg filma – Kiki Tabor od 4. do 6. lipnja 2012 @ multimedijalni centar Zabok (kino dvorana)
U sklopu jubilarnog, 10. Tabor film festivala, međunarodnog festivala kratkometražnog filma, po prvi puta održat će se i međunarodni festival dječjeg filma pod nazivom Kiki Tabor od 4. do 6. lipnja u multimedijalnom centru (kino dvorana) u Zaboku.

   U tri dana festivala mališani će kroz četiri natjecateljska programa moći pogledati preko 25 kratkih animiranih filmova domaće i strane konkurencije te 12 filmova poljske animacije.

   Kiki Tabor započinje u ponedjeljak u 9:30 sati projekcijom slovenskog animiranog filma Neobični Koyaa, redatelja Kolje Saksida, nakon čega mališane u jutarnjem dijelu programa do 11 sati pa nadalje očekuju neobični i zanimljivi hrvatski, francuski, estonski, bugarski, španjolski i iranski kratki animirani filmovi. Detaljan raspored možete pronaći ovdje.

   Projekcije filmova za malo starije, osnovnoškolce, također će se prikazivati od ponedjeljka do srijede, od 11 do 14 sati, a na programu će se naći i dva hrvatska filma “Priča s početka vremena” Božidara Trkulje i “Ptič” Lucije Mrzljak, te “Čudovište iz Nixa”, nagrađivanog nizozemskog autora Rosta.

    Film koji osvoji najviše simpatija malih filmofila bit će proglašen pobjednikom prvog Kiki Tabora jer tročlani žiri čini nitko drugi nego djeca sama – Marta Tušek i Luka Štokan, učenici osmog razreda osnovne škole „Ksaver Šandor Gjalski“ iz Zaboka, te Karlo Kralj, maturant zabočke gimanzije „Antun Gustav Matoš“. Trofej koji će dodjeliti žiri izradio je Tomislav Zidar poznatiji pod umjetničkim imenom Djuvedj.

   Uz zabavni dio programa, mališane očekuje i edukativni – filmska radionica na kojoj će izraditi kratki film tehnikom stop animacije, a koju će voditi Lucija Mrzljak, studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu. Ulaz na sve projekcije je besplatan i otvoren za svu zainetresiranu djecu, a za roditelje su pripremljene projekcije najboljih filmova po izboru publike sa prošlih Tabor Film Festivala, te jedan program najzanimljivijih dječjih filmova sa Kiki Tabora, s početkom u 21 sat na terasi krčme Polanović u Zaboku.

   Molimo da se veće grupe posjetitelja za dolazak prethodno najave na broj 098 9332055 ili jasenka.borovcak@kr.t-com.hr, budući su zbog velikog odaziva, projekcije koje počinju u 9:30 sati već popunjene.

Cilj Kiki Tabora je kroz radionice izrade i projekcije filmova pridonijeti razvoju kulture gledanja filmova u ranoj dječjoj dobi, zbog čega su projekt podržale osnovne škole Krapinsko-zagorske županije i Ministarstvo kulture Republike Hrvatske.
  
Organizatori ovog događanja su DND Zabok i Udruga Gokul,
Pokrovitelji: Hrvatski audiovizualni centar, Krapinsko-zagorska županija, Kraš, Ljekarna KZŽ i Grad Zabok.

Medijski pokrivaju: www.tportal.hr, www.zpress.hr, www.moj-film.hr, www.uzagorju.com, www.h-alter.org, www.port.hr, www.sedmaumjetnost.com, www.sponzor.hr, www.idemvan.hr
                               
 Detaljan program i više informacija na: www.taborfilmfestival.com

tabor.film.festival@gmail.com