Koncert: TROKUT

TROKUT

Nedjelja, 29. svibnja 2022. u 21 – POLANOVIĆ, ZABOK

 

Trokut je jednostavan, ali moćan geometrijski oblik koji predstavlja zajedništvo peteroglazbenika koji stapaju suvremeni jazz, elektronsku glazbu, rock i trip-hop u nešto svježe i jedinstveno. Glazba koju bend stvara je intenzivna, višeslojna i eksperimentalna, ali uvijek uspijeva zadržati jednostavnost i pristupačnost.

Bend je nastao 2018. godine i čine ga Ana Čop na vokalu i synthesizerima, Luka Čapeta na električnoj gitari, Jaka Arh na tenor saksofonu i elektronici, Hrvoje Kralj na električnoj bass gitari i Jerko Jurin na bubnjevima. Do sada su nastupili na nizu renomiranih festivala Hrvatskoj i Sloveniji, poput 62. Jazz festivala Ljubljana, 31. Muzičkog biennalea Zagreb i MENT festivala.
U jesen 2020. godine izdali su od strane kritike hvaljen album Shapeless za nakladnika Rika Muzika iz Londona. 2021. godine njihov album Shapeless nominiran je za hrvatsku diskografsku nagradu Porin, dok su kao skupina nominirani za nagradu Rock&Off u kategoriji Jazz&Off. 2022. godine izdaju kritički hvaljeni EP Rotate, Align, kojeg promoviraju turnejom Njemačkom i nastupom u prestižnom berlinskom jazz klubu Donau115.